Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Documente exclusive în cazul „Belina”. Mizele războiului DNA - Dragnea

Subiectiv: Documente exclusive în cazul „Belina”. Mizele războiului DNA - Dragnea

Subiectiv: Documente exclusive în cazul „Belina”. Mizele războiului DNA - Dragnea
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
08 Oct 2017   •   20:18

Răzvan Dumitrescu a prezentat, duminică seară, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3, documente exclusive care arată adevărata miză a războiului DNA - Liviu Dragnea, în dosarul „Belina”.

În debutul emisiunii, Răzvan Dumitrescu arată, folosindu-se de hărțile din Google Maps, că insula Belina și împrejurimile sale nu au suferit modificări în ultimii ani.

Potrivit unor documente oficiale, obținute în exclusivitate de Antena 3, insula Belina, care era în administrarea Administrației Naționale ”Apele Române”, era propusă spre închiriere încă din 2009. 

”Originea chestiunii cu Belina vine din 2008”, spune Răzvan Dumitrescu, care prezintă pasaje din ordinul prin care s-a realizat închirierea lacului Belina și a brațului Pavel.

E vorba de ordinul nr.1222 din 8 octombrie 2008, emis de Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile, privind aprobarea instrucțiunilor pentru organizarea și desfășurarea licitațiilor publice pentru atribuirea contractelor de închiriere a unor bunuri imobile, proprietate publică a statului, aflate în administrarea Administrației Naționale Apele Române, a Contractului-cadru de închiriere a bunurilor aflate în proprietate publică a statului și în administrarea Administrației Naționale Apele Române, precum și a Listei cuprinzând bunurile imobile propuse spre închiriere și durata închirierii.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează şi pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

Potrivit procurorilor anticorupţie, dosarul în cauză vizează trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăţi comerciale. 

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close