Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Klaus Iohannis se aştepta să câştige alegerile prezidenţiale

Subiectiv: Klaus Iohannis se aştepta să câştige alegerile prezidenţiale

Subiectiv: Klaus Iohannis se aştepta să câştige alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Dec 2014   •   20:49

Răzvan Dumitrescu a difuzat, în ediţia de vineri a emisiunii "Subiectiv", un fragment dintr-un interviu acordat de preşedintele ales Klaus Iohannis prestigioasei publicaţii germane Deutsche Welle, în care afirmă că "mulţi oameni din echipa" sa nu au avut încredere că poate câştiga alegerile, după diferenţa mare din primul tur.
 
Cu toate acestea, Klaus Iohannis afirmă că a ştiut că are o şansă, şi asta pentru că "oamenii aşteaptă o schimbare".

"Am fost cu adevărat convins de la început că pot şi că voi câştiga aceste alegeri. Asta pentru că deja din primăvară, din aprilie, am fost mult în teritoriu, în timpul campaniei electorale pentru alegerile europene, am avut contact cu mulţi oameni, am stat de vorbă cu ei şi am observat că trebuie să se întâmple ceva, oamenii aşteaptă o schimbare, oamenii aşteaptă ceva nou, acest lucru avident m-a motivat să intru în această cursă electorală şi mi-a dat senzaţia de la început că am o şansă foarte mare", a declarat Iohannis.

"Trebuie să spun sincer că mulţi oameni au fost surprinşi, după cel de-al doilea tur nu mai erau mulţi care credeau că mai pot câştiga aceste alegeri. În primul tur a fost o diferenţă foarte mare, oponentul meu avea 10 procente mai mult decât mine, chiar şi din echipa mea oamenii erau foarte îngrijoraţi, eu eram optimist şi rezultatul final a arătat că optimismul era întemeiat", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele ales spune că PSD a fost complet surprins de deznodământul alegerilor.

"Oponentul meu, partidul adversat nu era pregătit pentru acest rezultat, i-a surprins complet", a mai spus el.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close