Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Mărturii incredibile din „Sufrageria” lui Oprea. Generalul Dumitru Iliescu: „Cea mai mare amenințare la adresa securității naționale a reprezentat-o SRI”

Subiectiv: Mărturii incredibile din „Sufrageria” lui Oprea. Generalul Dumitru Iliescu: „Cea mai mare amenințare la adresa securității naționale a reprezentat-o SRI”

Subiectiv: Mărturii incredibile din „Sufrageria” lui Oprea. Generalul Dumitru Iliescu: „Cea mai mare amenințare la adresa securității naționale a reprezentat-o SRI”
05 Noi 2017   •   23:12

Mărturii incredibile din „Sufrageria” lui Gabriel Oprea. Lumea justiției a prezentat în exclusivitate fragmente din mărturiile participanților la întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea, din noaptea alegerilor din decembrie 2009, eveniment la care a luat parte și șefa DNA Laura Kovesi, pe atunci Procuror General al României, alături de fostul prim-adjunct al SRI, generalul Florian Coldea.

Mărturiile au fost făcute publice de fosta șefă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecătoarea CCR Livia Stanciu, în opinia separată la decizia Curții Constituționale în care s-a stabilit că Laura Kovesi trebuia să se prezinte în fața comisiei parlamentare care anchetează posibila fraudare a alegerilor din 2009.

Concret, Livia Stanciu a prezentat fragmente din declarațiile date la PICCJ de Gabriel Oprea, Vasile Dâncu, Anghel Iordanescu și Dan Andronic. Se poate observa că Oprea, Dâncu și Iordanescu vorbesc despre faptul că a fost vorba despre un eveniment privat, despre o cină între prieteni, în care s-au purtat discuții între prieteni.

Ceea ce înseamnă că Laura Kovesi a fost în sufrageria lui Oprea nu ca reprezentantă a unei instituții, așa cum a încercat să explice, ci în calitate de prietenă a celorlalte persoane. Interesant este ca nu se face nicio trimitere la declarațiile Laurei Kovesi sau ale lui Florian Coldea, scrie Lumea Justiției.

Generalul Dumitru Iliescu, fost director SPP, a declarat în emisiunea Subiectiv că sigur există dovezi despre ce s-a discutat în sufrageria lui Gabriel Oprea.

„Există documente vizavi de ce s-a întâmplat în sufrageria lui Oprea. Din datele pe care le am eu sunt și înregistrări păstrate la Direcția Protecția Internă. Toată lumea se întreabă de ce Protecția Internă monitoriza conducerea serviciului. Este o obligație a acestei structuri să facă acest lucru vizavi de personalul insituției, inclusiv vizavi de conducere.(...) Acolo nu a fost o cină, acolo a fost o acțiune organizată. A fost un grup infracțional organizat care s-a constituit în vederea obținerii a ceea ce și-a dorit: perpetuarea la conducere a domnului Băsescu”, a declarat Iliescu.

Acesta a mai spus și că cea mai mare amenințare a securității naționale a fost SRI.

„Cea mai mare amenințare la adresa securității naționale a reprezentat-o SRI. Am argumente foarte solide. Nu este vorba de structură în asamblul său, ci acea parte a serviciului SRI care a înființat statul paralel”, a mai spus fostul director SPP.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close