Antena 3 CNN Actualitate Surpriză la Deveselu, localitatea unde primarul ales de localnici era mort. Fiul decedatului a anunțat ce va face dacă va fi ales el primar

Surpriză la Deveselu, localitatea unde primarul ales de localnici era mort. Fiul decedatului a anunțat ce va face dacă va fi ales el primar

Cazul primarului din comuna Deveselu, județul Olt, Ion Aliman, care a murit în urma infectării cu noul coronavirus anul trecut, pe 17 septembrie, dar care a fost reales apoi la alegerile locale de oameni, a devenit celebru în toată lumea.

Surpriză la Deveselu, localitatea unde primarul ales de localnici era mort. Fiul decedatului a anunțat ce va face dacă va fi ales el primar
de Gabriel Dano    |    26 Mai 2021   •   21:31

Ion Aliman a adunat 1.020 de voturi din 1.600 valabil exprimate. Misiunea de a conduce localitatea a revenit viceprimarului, care a devenit și primar interimar până la alegerile parţiale. Surpriză, însă. fiul lui Ion Aliman, Marius Iulian Aliman va candida pentru funcția de primar al localității Deveselu.

„Numele meu este Aliman Iulian Marius și doresc să îmi anunț candidatura la funcția de primar al comunei Deveselu. Sunt căsătorit, tată a doua fete, în prezent sunt căpitan șef de port în cadrul Autoritații Navale Române și urmez cursurile Facultății de Drept la Universitatea din Craiova, în anul IV.

Am absolvit Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor din cadrul aceleiași universități și sunt masterand al Facultății de Drept. De asemenea am absolvit Școala de Ofițeri de Marină din cadrul Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV).

Aș dori să mulțumesc cetățenilor din comuna Deveselu pentru votul acordat tatălui meu, vot pe care îl înțeleg ca fiind un vot de apreciere a muncii depuse pentru această comună și locuitorii acesteia.

Îmi doresc, ca prin această funcție, ajuns acolo cu ajutorul dumneavoastră, al tuturor, să pot duce mai departe atât proiectele demarate de tatăl meu cât și propriile mele planuri și viziuni legate de viitorul comunei Deveselu pentru a ajunge asemenea unui sat austriac, așa cum visa tatăl meu.

Menționez că voi lucra în continuare cu aceeași echipă și vor avea toată aprecierea mea pentru tot ce au făcut în comunitatea noastră. Am încredere că putem face lucruri mărețe împreună și sunt convins că veți face alegerea potrivită în data de 27 Iunie 2021”, a declarat acesta, potrivit Cancan.

Ion Aliman, fost ofițer de marină în vârstă 56 de ani, a murit pe 17 septembrie într-un spital din București. Numele său era deja pe buletinele de vot tipărite și nu putea fi înlăturat, au spus atunci oficialii. Iar localnicii l-au votat masiv.

Acesta a obținut astfel 63,98% din voturi și a câștigat astfel un nou mandat. Surpriza a venit atunci când toată lumea a aflat că viitorul primar este mort.

Ion Aliman s-a stins din viață, în urmă cu două săptămâni, după ce s-a infectat cu coronavirus.

63,98% din comunitatea din Deveselu nu l-a votat pe Ion Aliman nici din milă, nici în spirit de turmă, nici pentru că i-ar fi ajutat cu ceva. L-au votat pe primarul mort pentru că au crezut în proiectele lui, iar restul membrilor de partid, colegi cu Aliman, le-au promis că vor continua proiectele, însă e nevoie de un alt tur de scrutin.

Concret, buletinele de vot pentru alegerile de duminică erau deja tipărite și situația nu putea fi schimbată. Singura soluție pentru ca PSD să aibă un alt candidat la alegeri era boicotarea scrutinului.

Astfel, oamenii l-au votat pe Ion Aliman cunoscând clar că, procedural, urmează să fie organizate noi alegeri la care să poată candida și un membru al echipei fostului primar, în speță viceprimarul.

×
Subiecte în articol: ion aliman
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close