Antena 3 CNN Actualitate Surse: România ar putea cere amânare în procesul cu Pfizer | Țara noastră ar putea pierde 550 de milioane de euro

Surse: România ar putea cere amânare în procesul cu Pfizer | Țara noastră ar putea pierde 550 de milioane de euro

A mai rămas o singură zi până la procesul cu Pfizer, iar România ar putea pierde peste 550 de milioane de euro. Potrivit surselor Antena 3 CNN, ţara noastră va cere o amânare pentru a-şi putea pregăti apărarea.

de Cătălina Mănoiu    |    19 Feb 2024   •   15:19

Mai este doar o zi până la procesul cu Pfizer. România ar putea pierde peste 500 de milioane de euro. 

Ministerul Finanțelor a ales Casa de Avocatură careva reprezenta România în procesul cu Pfizer. Contractul a fost semnat cu Casa de Avocatură Stănescu Vasile și Asociații.

Potrivit unor surse, pe 20 februarie, România va cere Tribunalului de la Bruxelles o amânare pentru a-și putea pregăti apărarea.

România este a treia țară europeană dată în judecată de Pfizer, după Ungaria și Polonia.

Pfizer cere României sa plătească 564 milioane euro, pentru faptul că nu a achiziționat 28 de milioane de doze de vaccin ati-COVID, așa cum s-a angajat, și plata cheltuielilor de judecată aferente procedurii, respectiv 22.500 euro.

În România, procurorii au declanșat urmărirea penală împotriva fostului prim-ministru Florin Cîțu și a doi foști miniștri ai Sănătății, susținând că aceștia au achiziționat prea multe vaccinuri COVID-19 și au cauzat astfel statului daune de peste 1 miliard de euro.

România ar trebui, teoretic, doar de la Pfizer să mai achiziționeze 27-28 milioane de doze de vaccin.

×
Subiecte în articol: Pfizer vaccinuri proces
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close