Antena 3 CNN Actualitate Sute de câini din adăpostul Glina, îngropaţi în zăpadă. Unii nu au supravieţuit

Sute de câini din adăpostul Glina, îngropaţi în zăpadă. Unii nu au supravieţuit

Sute de câini din adăpostul Glina, îngropaţi în zăpadă. Unii nu au supravieţuit
09 Feb 2010   •   23:22

Sute de câini din adăpostul de Glina au fost îngropaţi în zăpada din ultimele zile. Unii nu au reuşit să supravieţuiască sub stratul de doi metri, iar cei mai mulţi au împânzit câmpul din apropiere. Marţi, zeci de voluntari s-au înarmat cu lopeţi şi au început să le curăţe ţarcurile.

Ninsoarea din ultimele zile a acoperit ţarcurile cu un strat de zăpadă gros de doi metri. ?Am găsit câinii care au rămas în coteţe, 3-4?, a declarat Ioana Deaconu, preşedintele asociaţiei A Doua Şansă.

Nu au reuşit să supravieţuiască gerului şi viscolului. Cei mai rezistenţi au evadat din cuşti şi s-au salvat fugind pe câmp.

?Majoritatea stau la prins, problema este că trebuie să îndepărtăm zăpada din ţarcuri în aşa fel încât să nu mai poată sări?, a spus Ioana Deaconu.

După ce au văzut pe Internet că animalele au nevoie de ajutor, zeci de voluntari au ieşit din case şi au mers la adăpostul de la Glina, cu mâncare, apă şi multe lopeţi.

?Nu se mai vedeau cuştile, erau pline de zăpadă şi nici căţeii nu mai au unde să stea, sperăm să terminăm. E foare trist, săracii căţei, şi îngropaţi în zăpadă, şi fără mâncare, şi fără apă?.

La adăpostul de la Glina sunt aproape trei sute de câini. Sunt printre cei norocoşi, am putea spune. Alte sute de mii stau pe străzile Capitalei înfometaţi. Autorităţile nu au găsit nici până acum o soluţie pentru problema câinilor comunitari.



Observator

×
Subiecte în articol: zapada
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close