Antena 3 CNN Actualitate Sute de infractori eliberaţi din greşeală

Sute de infractori eliberaţi din greşeală

Sute de infractori eliberaţi din greşeală
28 Dec 2015   •   10:24

Infractori violenti si cel putin un criminal se numara printre cei peste 500 de detinuti si suspecti eliberati din greseala in Marea Britanie in ultimul deceniu.

Statisticile facute publice de Ministerul britanic al Justitiei ca urmare a unei cereri in baza legii accesului la informatii de interes public releva ca 505 infractori, suspecti si condamnati, au fost eliberati in Anglia si Tara Galilor, transmite Sky News, preluată de ziare.com.

Unul dintre cei eliberati din greseala este Martynas Kupstys. In august 2014, acesta a asteptat trei ore intr-o statie de autobuz de langa inchisoare inainte ca autoritatile sa-si recunoasca greseala si sa-l aduca inapoi dupa gratii. Kupstys a fost condamnat pentru crima.

Cifrele mai arata ca 41 de persoane au fost eliberate gresit din inchisoare sau arest preventiv in perioada 2014-15. Cifra este mai mica decat cea inregistrata in anul anterior, adica 49.

Activistii pentru drepturile victimelor sustin ca acestea se vor simti alarmate si frustrate de statistica infractorilor eliberati din greseala. Un reprezentant al sistemului penitenciar britanic a precizat insa ca cifrele raman scazute si coboara in continuare, iar protectia publicului ramane prioritatea absoluta.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close