Antena 3 CNN Actualitate Sute de oameni au ieşit în stradă la Câmpia Turzii. Ruşii de la Mechel vor să vândă combinatele, iar angajaţii vor rămâne pe drumuri

Sute de oameni au ieşit în stradă la Câmpia Turzii. Ruşii de la Mechel vor să vândă combinatele, iar angajaţii vor rămâne pe drumuri

Sute de oameni au ieşit în stradă la Câmpia Turzii. Ruşii de la Mechel vor să vândă combinatele, iar angajaţii vor rămâne pe drumuri
de O.P.    |    27 Sep 2012   •   06:02
Între timp, o altă mare întreprindere are probleme. Este vorba despre combinatul Mechel din Câmpia Turzii. Angajaţii se tem că vor ajunge şomeri în condiţiile în care conducerea combinatului face disponibilizările pentru a mai reduce din datorii şi pentru a finanţa un proiect minier.

Între timp, concernul rus Mechel a anunţat că vrea să vandă combinatele pe care le deţine în  România contra sumei de 150 milioane de dolari. Muncitorii protestează zilnic în faţa combinatului Mechel din Câmpia Turzii. Nimeni, însă, nu îi bagă în seamă.

Peste 800 de angajaţi vor fi în scurt timp şomeri. De la începutul anului, au fost perioade în care unii angajaţi au stat în şomaj tehnic şi au încasat doar 75% din salariu.

Mulţi dintre angajaţii combinatului, când ajung acasă răsfoiesc internetul pentru a găsi un loc de muncă. De fiecare dată, însă, fără succes.


De la începutul lunii octombrie, secţiile de laminor, trăgătorie şi cabluri de tracţiune se pun în conservare. Astfel, în cadrul combinatului vor mai rămâne doar 238 de angajaţi.

×
Subiecte în articol: someri
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close