Antena 3 CNN Actualitate Sute de revoluţionari au protestat faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate. Ponta cere verificarea actelor

Sute de revoluţionari au protestat faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate. Ponta cere verificarea actelor

Sute de revoluţionari au protestat faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate. Ponta cere verificarea actelor
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    05 Ian 2015   •   23:20

Victor Ponta a trimis Corpul de control la Secretariatul general pentru problemele revoluţionarilor. Decizia premierului a fost luată după ce aproximativ 100 de revoluţionari au protestat în faţa guvernului.

Revoluţionarii au mers la sediul PSD de pe şoseaua Kiseleff şi apoi la Guvern pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de măsura de reexaminare a statutului lor. Revoluţionarii vor fi astfel obligaţi să obţină noi certificate pentru a beneficia de indemnizaţii.

Nemulţumiţi, nouă dintre ei au intrat în greva foamei, de teamă că şi-ar putea pierde certificatele de revoluţionari şi indemnizaţiile.

Câţiva reprezentanţi ai revoluţionarilor au intrat în sediul Guvernului şi au discutat cu unul dintre consilierii prim-ministrului. 

După protestul revoluţionarilor, Victor Ponta a decis să trimită Corpul de control să verifice activitatea din ultimii 25 de ani a Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari. Pentru a intra în posesia noilor certificate, revoluţionarii trebuie să demonstreze că au avut "un rol determinant" în trecerea de la comunism la democraţie, în 1989.

Guvernul a intervenit cu o ordonanţă de urgenţă, la sfârşitul anului trecut, stabilind că acei revoluţionari care au condus grupuri de oameni şi au ridicat baricade trebuie să obţină un nou certificat care să le ateste meritele.

×
Subiecte în articol: revolutionari greva foamei Victor Ponta
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close