Antena 3 CNN Actualitate Taberele de copii de pe litoral, ocupate numai pe jumătate. Vezi condiţiile

Taberele de copii de pe litoral, ocupate numai pe jumătate. Vezi condiţiile

Taberele de copii de pe litoral, ocupate numai pe jumătate. Vezi condiţiile
Sursa foto: Foto: Observator
08 Iul 2010   •   20:29

În 2010, românii nu-şi mai fac planuri de vacanţă nici pentru ei, nici pentru cei mici. Acum, în taberele pentru şcolari abia dacă sunt ocupate jumătate din locurile de cazare, comparativ cu anul trecut când, în aceeaşi perioadă nu mai erau locuri libere.

La stat, procentul de ocupare abia dacă trece de 50%. La privat, situaţia este şi mai rea. Asta deşi elevii au terminat şcoala de la jumătatea lunii iunie. Acum, administratorii de pensiuni, speră ca după 10 iulie să primească un nou val de turişti. Va fi greu, însă, să mai spere la un grad de ocupare 100%. Se va ocupa, spun ei, cel mult 85%. Iar până acum, nici vremea nu a ţinut cu ei. Deja mai mulţi părinţi au cerut retragerea copiilor lor din tabere. Asta pentru că prognoza meteo nu a fost favorabilă, dar şi din cauza banilor tot mai puţini.

În Eforie Sud la o tabără de stat costurile se ridică la 62 de lei pe zi, pentru cel mic. La una particulară, 85 de lei, cu mesele incluse în preţ. Diferenţa e făcută de condiţiile de cazare şi de posibilităţile de distracţie. Marea e pentru toată lumea, însă distracţiile se plătesc diferit. În taberele de stat, copiii se îngrămădesc pe pista de minigolf ori pe terenurile sportive. La privat, au apărut în peisaj cursurile de limbi străine, cursurile de DJ, karaoke ori petrecerile de bal mascat.

 

Observator

 

×
Subiecte în articol: litoral
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close