Antena 3 CNN Actualitate Tablouri false în Muzeul din Mureş. Paguba, aproape 300.000 de euro

Tablouri false în Muzeul din Mureş. Paguba, aproape 300.000 de euro

Tablouri false în Muzeul din Mureş. Paguba, aproape 300.000 de euro
10 Apr 2013   •   16:33

Aproximativ 18 tablouri expuse la Muzeul Judeţean Mureş sunt falsuri. Expertizele au dezvăluit înşelăciunea, după o anchetă care durează de opt  ani.

Fiecare dintre tablourile furate valora aproximativ 15.000 de euro.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, Andreea Pop a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că dosarul celor 18 tablouri de colecţie înlocuite cu falsuri este în lucru încă din anul 2005. Totodată, poliţiştii au început cercetările penale împotriva unui fost angajat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Mureş, unul dintre tablouri a fost recuperat anul trecut.

Directorul Muzeului Judeţean Mureş, Zoltan Soos, a arătat că falsurile au fost descoperite cu ocazia unui inventar comandat de Ministerul Culturii şi că lipsa tablourilor originale nu a putut fi observată mult timp dat fiind faptul că numărul de tablouri coincidea cu numărul aflat în inventar.

Soos a spus că descoperirea substituirii tablourilor este din 1997, perioadă în care personalul acestor instituţii era unul necalificat. De asemenea, Soros a afirmat că responsabili pentru dispariţia acestor tablouri sunt colecţionari din ţară şi din străinătate care s-au apropiat sub diferite forme de muzeu.





×
Subiecte în articol: tezaur ancheta
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close