Antena 3 CNN Actualitate Tânărul suspect în cazul morţii studenților din Iași a fost adus în ţară

Tânărul suspect în cazul morţii studenților din Iași a fost adus în ţară

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul uciderii celor doi tineri din Iași, a fost adus, miercuri, în România. Tânărul marocan a ajuns pe Aeroportul Otopeni din București, în jurul orei 18:00 și va fi dus la audieri.

Tânărul suspect în cazul morţii studenților din Iași a fost adus în ţară
Sursa foto: Antena 3
de Roxana Ciucă    |    22 Dec 2021   •   19:10

Presupusul autor al dublului asasinat de la Iaşi a fost adus în țară cu avionul. Bărbatul a fost prins în Italia, la Roma.

Marocanul Ahmed Sami El Bourkadi este, până în acest moment, principalul suspect în cazul studenților uciși la finalul săptămânii trecute la Iași.

Marocanul, suspectat că i-a ucis pe cei doi tineri din Iaşi

"Tânărul, suspectul principal în cazul celor două crime umează să ajungă la ora 18:00 pe Aeroportul din Otopeni. De aici va fi dus cu o mașină la Iași, unde va ajunge de fapt la Tribunalul din Iași pentru confirmarea mandatului și după care, în arest. 

A plecat cu o tânără, la scurt timp după ce a făcut cele două crime, în Roma. Acolo a și fost prins și umează să vedem dacă această tânără are sau nu vreo implicare în acest dosar. Anchetatorii vor stabili acest lucru cu exactitate. Încă nu se știe de ce i-a omorât pe cei doi, însă din anumite surse aflăm că ar fi fost vorba de o răzbunare", a relatat Roxana Ciucă, reporter Antena 3.

Ahmed Sami El Bourkadi a fugit în Italia după ce a comis cele două crime

Ahmed Sami El Bourkadi a fost prins în data de 14 decembrie, în Italia, la Roma, în urma unui mandat.

Acesta este suspectat că a ucis-o pe tânăra de 23 de ani şi pe iubitul ei de origine marocană de 25 de ani.

Acesta are cetăţenie canadiană şi e student şi el la Medicină. Tânărul a plecat imediat după crimă spre Roma, împreună cu iubita lui de origine marocană.

Mesajul transmis de Poliția Română

"Prin cooperarea dintre Poliția Română și autoritățile din Italia (Poliția Statală din Italia), a fost localizată persoana bănuită de infracțiunea de omor, din județul Iași.

Cel în cauză a fost localizat și reținut, în Roma", se arată într-o informare a Poliţiei Române.

Numele suspectului și fotografia au fost postate pe site-ul Poliției Române, la persoanele urmărite internațional.

Imaginea prezentată este dovada unei colaborări eficiente dintre autoritățile italiene și #PolițiaRomână.

Bărbatul din imagine, în vârstă de 20 de ani, a fost dat în urmărire internațională pentru comiterea infracțiunii de omor calificat.

În urma informațiilor furnizate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, investigatorii Brigăzii Mobile din cadrul Chesturii de Poliție din Roma au depistat și reținut bărbatul, la mai puțin de 24 de ore de la emiterea mandatului european de arestare.

Astăzi, o escortă a Poliției Române l-a preluat din Italia și l-a adus în țară, în doar 8 zile de la depistare.

Acum… va răspunde pentru faptele sale!", se arată în mesajul din postarea de pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Imaginea prezentată este dovada unei colaborări eficiente dintre autoritățile italiene și #PolițiaRomână. Bărbatul din...

Posted by Poliția Română on Wednesday, 22 December 2021

Dublu asasinat, într-o vilă de lux din Iași: O tânără româncă și iubitul ei marocan, ambii studenți, au fost găsiți morți în casă

Totul s-a întâmplat joi, 9 decembrie 2021, atunci când Ahmed Sami El Bourkadi i-ar fi ucis pe cei doi tineri, apoi a mers la spital pentru a primi îngrijiri, după ce s-a tăiat la mână.

Cadavrele celor doi tineri ucişi au fost descoperite abia în noaptea de 10 spre 11 decembrie.

Presupusul ucigaș al celor doi tineri din Iași a mers la spital imediat după crimă. Medic: ”Avea o plagă tăiată la mâna dreaptă!”

Tânărul marocan, suspectat că i-a ucis pe studenții din Iași, s-a dus la spital înainte de a fugi din țară. Avea o tăietură la mâna dreaptă și le-a spus medicilor că s-a rănit într-un geam.

”Un pacient cu vârstă aproximativă 20 de ani cu o plagă tăiată la mâna dreaptă. Un pacient student, cu un nume cu rezonanță arabă, care a fost tratat în urgență de către Chirurgie Plastică. 

S-a rezolvat placa prin sutură și toaletă și a plecat la domiciliu urmând să revină pentru scoaterea firelor de sutură și control la 5 zile. A declarat că plaga a fost produsă prin tăiere cu un geam”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close