Antena 3 CNN Actualitate Tanczos Barna se opune noii politici pentru păduri propuse de UE: "România are un sistem de gospodărire a pădurilor bine reglementat şi sever"

Tanczos Barna se opune noii politici pentru păduri propuse de UE: "România are un sistem de gospodărire a pădurilor bine reglementat şi sever"

Ministrul Mediului,Tánczos Barna, a anunțat în presa maghiară că nu este de acord cu noua strategie a Comisiei Europene de gestionare a pădurilor.

Tanczos Barna se opune noii politici pentru păduri propuse de UE: "România are un sistem de gospodărire a pădurilor bine reglementat şi sever"
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    19 Iul 2021   •   11:06

UPDATE: Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că a semnat scrisoarea inițiată de Austria prin care este criticată strategia forestieră a UE pentru a solicita Comisiei Europene o dezbatere, acesta fiind nemulțumit că nu sunt specificate sursele de finanțare ale țintelor de mediu.

„Înainte de asumarea oficială a acestei strategii și prezentarea strategiei atât pentru informarea Parlamentului cât și a Comitetului Regiunilor cât și la Comitetul Economic și Social, documentul a fost circulat pe căi neoficiale către statele membre. Urmare, Austria a inițiat o scrisoare deschisă care a fost susținută de Germania, Finlanda, Franța, Cehia, Estonia, Lituania, Letonia, Ungaria, Slovacia, Polonia și România.

Am decis să ne alăturăm acestui demers pentru a solicita Comisiei o dezbatere punctuală pe mai multe teme care sunt esențiale din punctul de vedere al României în cadrul acestei strategii. Voi avea mâine o întâlnire bilaterală cu domnul comisar, vom discuta acest aspect cât și toate aspectele de exploatare forestieră, protecția biodiversității, infringement pe păduri, din punctul de vedere al României și pentru a susține demersurile Comisiei de aprobare a unei strategii europene astfel încât această strategie să aducă beneficii mediului și statelor membre care își vor asuma un rol esențial în implementare”, a afirmat ministrul Mediului Tanczos Barna.

Tanczos Barna spune că proiectul Comisiei Europene încalcă dreptul statelor membre UE de a-și decide politicile în domeniul pădurilor și susține că ”sistemul de gospodărire a pădurilor din România e bine reglementat şi sever”.

„Puterile statelor membre, principiul subsidiarității, diversitatea pădurilor europene și problemele practice ale gestionării durabile trebuie luate în considerare și la pregătirea unui astfel de proiect. 

România este una dintre țările UE care operează un sistem strict, bine reglementat, gestionat în mod restrâns al pădurilor”, a spus Tanczos Barna pentru Magyar Nemzet.

Ministrul Mediului susține că statele membre nu au fost consultate de Comisie înainte de formularea noii strategii de gestionare a pădurilor:

„Comitetul forestier permanent, statele membre, nu a fost consultat, iar propunerea nu este rezultatul unei pregătiri comune. Cerem să discutăm strategia forestieră”.
 

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna paduri UE
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close