Antena 3 CNN Actualitate Ţara noastră, implicată într-una din cele mai spinoase probleme. "Suntem conştienţi de presiunile care se fac asupra României"

Ţara noastră, implicată într-una din cele mai spinoase probleme. "Suntem conştienţi de presiunile care se fac asupra României"

Ţara noastră, implicată într-una din cele mai spinoase probleme. "Suntem conştienţi de presiunile care se fac asupra României"
de O.P.    |    19 Oct 2012   •   09:20

Serbia este conştientă de presiunile care sunt exercitate asupra României în ceea ce priveşte problema Kosovo şi doreşte identificarea unor soluţii amiabile, dar fără ca prin dialog să confirme suveranitatea Kosovo, a declarat premierul Serbiei, Ivica Dacic.
  

"Suntem conştienţi de presiunile care se fac asupra României în ceea ce priveşte Kosovo, iar noi dorim ca, prin soluţii amiabile, prin dorinţa de a găsi soluţii amiabile, să sprijinim poziţia României în continuarea dialogului. Actualul guvern se angajează pentru găsirea unor soluţii amiabile, care ar fi în interesul şi ar putea fi acceptate de ambele părţi, atât de Priştina, cât şi de Belgrad.

Aceasta va fi şi tema discuţiilor pe care le vom purta mâine, la Bruxelles, cu Catherine Ashton, respectiv începutul unui dialog sau continuarea dialogului. Serbia nu evită dialogul şi discuţiile, Serbia este pentru dialog şi discuţii, dar nu doreşte ca, prin acest dialog, să verificăm, să confirmăm suveranitatea Kosovo", a spus prim-ministrul Serbiei, la finalul discuţiilor cu premierul Victor Ponta, aflat la Belgrad.
  
El a amintit că Serbia doreşte să înceapă cât mai curând negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană.




×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close