Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu, despre lipsa lui Sorin Grindeanu din Parlament: ”Există principiul separației puterilor în stat”

Călin Popescu Tăriceanu, despre lipsa lui Sorin Grindeanu din Parlament: ”Există principiul separației puterilor în stat”

Călin Popescu Tăriceanu, despre lipsa lui Sorin Grindeanu din Parlament: ”Există principiul separației puterilor în stat”
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Feb 2017   •   11:53

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a explicat, marți, motivul pentru care premierul Sorin Grindeanu nu a fost invitat la discursul președintelui Klaus Iohannis din Parlament.

”Trebuie să subliniez că există principiul separației puterilor în stat. Președintele a cerut să se adreseze Parlamentului. Nu există o procedură de adresare către Guvern. Relația cu Guvernul este reglementată altfel. Asta este explicația simplă pentru care Guvernul nu participă atunci când vine președintele în Parlament”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă din punct de vedere moral, premierul nu ar trebui totuși să fie prezent, el a precizat că asta rămâne la aprecierea jurnaliștilor.

"Noi considerăm că așa trebuie conform principiului separației puterilor în stat", a afirmat președintele Senatului.

În ceea ce-i privește pe reprezentanții ambasadelor, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că aceștia "sunt prezenți când sunt chemați, de exemplu cu ocazia unor zile importante — Ziua națională sau alte evenimente de importanță deosebită".

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Tariceanu Klaus Iohannis
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close