Antena 3 CNN Actualitate Măsuri de criză la Tarom, compania taie 20% din salariile angajaților

Măsuri de criză la Tarom, compania taie 20% din salariile angajaților

În contextul pandemiei cu coronavirus, TAROM anunță reducerea salariilor angajaților cu 20%. Potrivit unui comunicat emis în această seară, compania anunță măsuri privind reducerea programului de lucru pentru salariați.

Măsuri de criză la Tarom, compania taie 20% din salariile angajaților
Sursa foto: Antena3
de Claudia Popovici    |    06 Oct 2020   •   19:00

Toți angajații companiei vor trece la program de patru zile pe săptămână, în loc de cinci zile și automat salariul lor va fi redus cu 20%, anunță TAROM, prin intermediul unei decizii a directorului general, dată publicității în această seară.

"Toți salariații companiei vor presta activitate în program de lucru redus, respectiv 4 zile, în cadrul săptămânii de lucru de 5 zile, cu plata corespunzătoare a drepturilor salariale, pentru timpul efectiv lucrat.

Pentru salariații care lucrează în program fix de 8 ore pe zi/5 zile pe săptămână, ziua liberă neplătită va fi luni sau vineri, fiecare manager responsabil urmând a împărți salariații în cele două zile libere indicate, astfel încât să se asigure continuitatea activității", precizează directorul general al TAROM.

Este prima măsură de reducere a salariilor a unei companii de stat, în condițiile în care încasările companiei de zbor au înregistrat o prăbușire în ultimele luni, din cauza restricțiilor cauzate de infecțiile cu COVID-19 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close