Antena 3 CNN Actualitate Tatăl bebeluşului mort la botez, dezvăluiri cutremurătoare: ''Nașul meu care filma lucrează la SMURD. El a fost cel care i-a acordat primul ajutor''

Tatăl bebeluşului mort la botez, dezvăluiri cutremurătoare: ''Nașul meu care filma lucrează la SMURD. El a fost cel care i-a acordat primul ajutor''

Preotul care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș și-a pierdut viața este anchetat. Mai mult, a fost suspendat de mai marii bisericii, iar părinții dau vina pe preot pentru tragedie și spun că acesta știa că bebelușul fusese născut prematur, iar starea de sănătate a acestuia era fragilă.

Tatăl bebeluşului mort la botez, dezvăluiri cutremurătoare: ''Nașul meu care filma lucrează la SMURD. El a fost cel care i-a acordat primul ajutor''
Sursa foto: observatornews.ro
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2021   •   23:59

Evenimentul religios care a dus la cumplita tragedie a avut loc la biserica "Constantin şi Elena" din Suceava.

Bebeluşul de şase săptămâni a făcut stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat de trei ori în cristelniţă la botez.

Micuţul a murit luni dimineaţă, iar părinţii acuză preotul că nu ar fi ţinut cont că micuţul plângea în acele momente şi l-a băgat de trei ori în apă.

Tatăl copilului mort la botez, dezvăluiri cutremurătoare

''Părintele, după ce l-a botezat, l-a pus pe masă, ca să fie șters. Șters a fost de naș, apoi l-a luat în brațe nașa de botez. M-am duș și eu spre naș. Mi s-a părut ceva, am zis că a luat o gură de apă, nu mi-am dat seama că situația e chiar atât de gravă. Nașul meu de cununie care și filma, el lucrează la SMURD și a lăsat aparatul foto undeva în biserică și a venit la copil. L-a pus cu fața în jos, l-a bătut pe spate. Cumva, el a fost cel care i-a acordat primul ajutor. Mama mea, sincer vă spun, a apelat la 112. A observat că buzele s-au învinețit. Da, clar. Sigur că voi merge în Instanță'', a spus tatăl bebeluşului mort.

Imagini cu momentul în care s-a întâmplat tragedia

În momentul în care bebeluşul urma să fie botezat efectiv, respectiv udat cu apa din cristelniţă, preotul l-a scufundat, aşa cum e tradiţia, de mai multe ori în apă, astfel că acesta a aspirat foarte multă apă.

Potrivit unor surse din biserică, copilul a plâns atunci când a fost scos din cristelniţă, iar probleme au apărut în momentul în care preotul îl dădea cu mir.

Familia s-a speriat în momentul în care copilul nu a mai plâns, nu a tuşit şi nici nu a mai respirat, după ce a fost scos de preot din cristelniţă. Speriaţi, oamenii au sunat la numărul de urgenţă 112.

La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD. La sosirea medicilor, bebeluşul era în stop cardio-respirator, astfel că medicii au fost nevoiţi să îl resusciteze.

În vârstă de numai şapte săptămâni, bebeluşul a fost resuscitat de paramedici chiar în biserică, iar ulterior a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava şi a fost internat pe Secţia de Terapie Intensivă.

După numai câteva ore, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa, bebeluşul a murit.

Citiţi şi: ÎPS Teodosie, după tragedia bebelușului mort: "Nu vom schimba ritualul botezului! Nu ne intimidăm. Nici vorbă, nu se schimbă nimic"
 

×
Subiecte în articol: tata bebelus Suceava dezvaluiri
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close