Antena 3 CNN Actualitate Taxele şi impozitele în Capitală în 2013 rămân neschimbate

Taxele şi impozitele în Capitală în 2013 rămân neschimbate

Taxele şi impozitele în Capitală în 2013 rămân neschimbate
Sursa foto: Foto: econtext.ro
de S.T.    |    18 Dec 2012   •   18:04

Taxele şi impozitele în Capitală în 2013 rămân la acelaşi nivel cu cele de anul acesta, iar maşinile electrice şi cele hibrid beneficiază în continuare de o scutire la impozitul pentru autovehicul, potrivit unei hotărâri adoptate de consilierii generali, informează Agerpres.

Conform celor menţionate în hotărârea respectivă, există o categorie de vehicule pentru care se prevăd taxe mai mari, şi anume vehiculele înregistrate cu capacitate cilindrică cuprinsă între 3.000 şi 4.800 cmc, pentru care impozitul va fi de 3 lei/200 cmc.

Pentru vehiculele înregistrate cu capacitate cilindrică ce depăşeşte 4.800 cmc impozitul va fi de 5 lei/200 cmc, iar pentru cele fără capacitate cilindrică evidenţiată, impozitul va fi de 100 lei pe an.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat că în această categorie nu intră autoturismele, ci utilajele grele, tractoarele, căruţele.

"Nu putem să încărcăm taxele şi impozitele locale nici măcar cu indicele de inflaţie deoarece 2013 va fi un an foarte greu, aşa cum spun finanţiştii. Domnilor consilieri, puteţi să le măriţi, dar cu riscul de a nu încasa", a declarat Oprescu.

Cornel Pieptea, consilier USL, susţine că alianţa politică pe care o reprezintă este de acord cu menţinerea neivelului actual de taxe şi impozite pe municipiul Bucureşti.

×
Subiecte în articol: taxe
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close