Antena 3 CNN Actualitate Teatrul Bulandra, instituţia publică unde Legea 544/2001 este opţională şi, cel mai des, ocolită

Teatrul Bulandra, instituţia publică unde Legea 544/2001 este opţională şi, cel mai des, ocolită

Teatrul Bulandra, instituţia publică unde Legea 544/2001 este opţională şi, cel mai des, ocolită
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    13 Mar 2013   •   19:11

Teatrul Bulandra este, asemenea teatrelor din Bucureşti, o instituţie publică aflată în subordinea directă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi primeşte bani de la bugetul municipalităţii.

Sumele alocate pentru spectacolele regizate sunt cheltuite în mod netransparent, o practică destul de comună în instituţiile publice din România, iar Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public nu reuşeşte să extragă adevărul de la angajaţii sau conducătorii teatrului.

Argumentul celor întrebaţi despre modul în care se cheltuieşte bugetul Teatrului este: "Nu sunt obligat să fac nimic, depinde de mine dacă vreau (să dau informaţiile). Şi eu nu vreau". Diverse forme ale lui se pot regăsi la majoritate celor întrebaţi despre bani.

Citeşte articolul integral pe Ghimpele.ro

×
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close