Antena 3 CNN Actualitate Teledon pentru ajutorarea sinistraţilor: Au fost donaţi 656.850 de euro. Campania continuă (VIDEO)

Teledon pentru ajutorarea sinistraţilor: Au fost donaţi 656.850 de euro. Campania continuă (VIDEO)

În cadrul campaniei "Apa trece, România rămâne" iniţiată de jurnaliştii Antena 3 şi Observator,  Fundaţia "Mereu Aproape" a organizat, vineri, 9 iulie, un teledon care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea sinistraţilor din zonele afectate de inundaţii.

Teledon pentru ajutorarea sinistraţilor: Au fost donaţi 656.850 de euro. Campania continuă (VIDEO)
09 Iul 2010   •   10:00

Teledonul s-a încheiat la ora 19:00, iar suma totală care a fost strânsă a fost anunţată simultan în cadrul Observatorului prezentat de Alina Petrescu şi emisiunii La Ordinea Zilei, prezentată de Dana Grecu.

În urma teledonului de vineri s-au strâns, în total, 656.850 de euro, bani care vor fi folosiţi pentru a-i ajuta pe cei care au rămas pe drumuri din cauza viiturilor. Totodată, au fost donate şi 11 locuinţe. Pe lângă aceste donaţii, au mai fost promişi circa 130.000 de euro.

Pe tot parcursul teledonului, vedete şi jurnalişti de la Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia şi Gsp TV, oameni de afaceri, actori, sportivi şi personalităţi au preluat apelurile celor care au dorit să facă donaţii şi care au sunat la numărul de telefon 021/9222, linie telefonică specială, deschisă numai între orele 10:00 - 19:00.

CAMPANIA "APA TRECE, ROMÂNIA RĂMÂNE"

Conturile pentru  pentru donaţii:
FUNDAŢIA MEREU APROAPE
CIF: 18212553
Bdul. Ficusului nr.44 A, et. 4, sector 1, BUCUREŞTI
BANCA: BRD-GSG-SMCC
COD BIC: BRDEROBUXXX
IBAN LEI: RO05BRDE450SV07295334500
IBAN EURO: RO31BRDE450SV23761534500

Numerele de telefon pentru donaţii:
- 2 EURO prin SMS la numărul 879. Numărul este valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote. 
- 5 EURO printr-un apel la numărul 0900.900.732, în reţeaua Romtelecom.
- 10 EURO printr-un apel la numărul 0900.900.730, în reţeaua Romtelecom.

Conturile şi numerele de telefon la care se pot face donaţii sunt deschise pănă la 31 iulie.

DESFĂŞURAREA TELEDONULUI:

Vedetele trustului Intact alături de artişti, jurnalişti şi oameni din media au răspuns invitaţiei şi au fost prezenţi în platou, unde au răspuns la telefon şi au preluat donaţiile telespectatorilor. Jurnaliştii Antena 3 şi Antena 1 au prezentat cazurile unor familii afectate de inundaţii.

Andrei Zaharescu a prezentat cazul unei familii cu cinci copii, care a rămas, pentru a doua oară, fără casă.

Alina Petrescu a prezentat cazul unei bătrâne care a rămas, la 75 de ani, singură şi fără casă.

Impresionat de cazul unei bătrâne, Mihai Morar a anunţat că emisiunea pe care o realizează la Antena 2 are nevoie de o bunică. "Vreau să o adoptăm, cu ghilimelele de rigoare, pe doamna Levischi Valeria, din satul Milişeşti, judeţul Suceava. Emisiunea Răi da buni are nevoie de o bunică şi am vrea ca doamna Valeria să ne facă onoarea de a accepta această legătura de rudenie. Vom avea grijă de dumneaei, să nu ducă lipsă de medicamente, mâncare şi o să o ajutăm să aibă şi o casă unde să fie liniştită", a spus Mihai Morar într-o intervenţie telefonică la teledonul "Apa trece, România rămâne".

Gabriela Vrânceanu Firea a anunţat într-o intervenţie telefonică o donaţie de 4.000 de euro, în numele său şi al publicaţiilor pe care le conduce, Săptămâna Financiară şi Financiarul.

Daniel Buzdugan a donat 500 de euro pentru copiii prezentaţi de Mihaela Călin.

Alessandra Stoicescu şi Mihai Gâdea anunţă că până la ora 12.45 s-au strâns 123.335 euro numai din SMS-urile trimise.

Gazeta Sporturilor anunţă că donează 8% din vânzările zilei de vineri pentru campania Apa trece, România rămâne.

Dana Grecu şi Radu Tudor prezintă cazul unui cuplu din Botoşani, care şi-a reconstruit casa după un incendiu şi acum le-a fost din nou distrusă de ape.

Irina Petraru şi Moise Guran au prezentat cazul unor oameni din Caraş Severin, care şi-au pierdut casa.

Antrenorul de gimnastică, Octavian Belu, a prezentat cazul unei profesoare din Săuceşti, inundată de trei ori.

Patronul Universitatea Cluj, Florian Walter, anunţă în direct o donaţie din partea clubului şi a jucătorilor de 100 milioane lei vechi.

Teledonul este transmis LIVE în centrul oraşului, pe un panou pe magazinul Cocor.

Simona Gherghe a prezentat cazul unei femei din comuna Rotunda, judeţul Neamţ, care se străduieşte să îşi crească cele două nepoate, după ce a rămas fără soţ iar fiica ei a plecat definitiv în Italia. Acum, femeia a rămas şi fără casă.

Sabina Iosub a prezentat cazul unei familii din Dorohoi, judeţul Botoşani, care a rămas fără locuinţă în urma inundaţiilor.

Mircea Badea a primit un telefon de la un pensionar din Râmnicu Vâlcea care a spus că vrea să-şi doneze banii pentru medicamentele de inimă.

Mihai Jurca a anunţat că românii aflaţi într-o comunitate din Italia au strâns multe ajutoare şi vor să le aducă în ţară. Totodată, Mihai Jurca a primit un telefon de la o pensionară văduvă din Bucureşti care a spus că vrea să doneze 100 de lei din pensia de 250 de lei pe care o primeşte.

Rebeca Walter, realizatoarea emisiunii "Rebecca", de la Antena 2, a anunţat că a donat 5.000 RON pentru ajutorarea sinistraţilor.

Mircea Badea a anunţat că donează una dintre maşinile sale unui salvator de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) care a rămas fără autoturism. Mircea Badea susţine că se întâmplă prea rar să li se mulţumească acestor oameni aşa cum se cuvine. O altă donaţie anunţată de realizatorul emisiunii "În gura presei" vine din partea editurii părinţilor săi, care va dona cărţi şcolare în valoare de 2.000 de euro.

Razvan Dumitrescu şi Andreea Berecleanu au prezentat cazul unei familii din satul sucevean Milişăuţi, a cărei locuinţă a fost luată de viitură. La final, copiii Andreei Berecleanu au venit în platou cu un sac plin de jucării pe care le donează micuţilor care au rămas pe drumuri.

Crina Abrudan şi Mădălin Ionescu au prezentat cazul unei familii din Săuceşti care a rămas fără locuinţă.

Maria Coman şi Mircea Badea au prezentat cazul unei familii cu şapte copii din Suceava care nu mai are casă din cauza apelor.

Teledonul a început la ora 10:00, pe Antena 3, printr-o ediţie specială News Magazine cu Alessandra Stoicescu, care a durat două ore şi care a avut loc în studiourile Excelsior. Emisiunea i-a pus faţă în faţă pe donatori cu cei pe care i-au salvat.

În intervalul orar 17:00 - 19:00, Teledonul organizat de Fundaţia "Mereu Aproape" a avut un format special şi a fost transmis simultan pe toate posturile tv Intact Media Group: Antena 1, Antena 2, Antena 3, Antena Internaţional, Euforia şi Gsp Tv. Invitaţi în platou au fost jurnalişti, vedete, oameni de afaceri importanţi şi artişti din diverse domenii.

În timp ce vedetele discutau la telefon cu cei care au dorit să ajute, reporterii Antena 3 s-au aflat în locaţiile pe unde a trecut viitura, de unde ne-au spus povestea sinistraţilor din Neamţ, Botoşani şi Suceava.

Conturile şi numerele de telefon la care se pot face donaţii sunt deschise pănă la 31 iulie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fundatia Mereu Aproape
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close