Antena 3 CNN Actualitate Teneşi sau tenişi. Mulți cred că știu răspunsul corect, dar greșesc

Teneşi sau tenişi. Mulți cred că știu răspunsul corect, dar greșesc

Puțini români știu să aleagă varianta corectă dintre "teneşi" și "tenişi". De multe ori, acest cuvânt nu este folosit corect şi mulţi dintre români cred că ştiu răspunsul, dar greşesc.

Teneşi sau tenişi. Mulți cred că știu răspunsul corect, dar greșesc
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2024   •   22:00

În prezent, foarte multe cuvinte sunt folosite greșit. De exemplu, puțini români știu care este varianta corectă dintre cuvintele "teneşi" și "tenişi".

Anumite cuvinte din vocabularul limbii române ne pun în dificultate, existând dubii privind forma lor corectă.

Variantele greșite sunt utilizate de un număr tot mai mare de români, însă niciodată nu este târziu pentru a învăța forma corectă a cuvintelor chiar şi pentru un vorbitor nativ.

Un exemplu se referă la formele "tenişi și "teneşi". Majoritatea românilor obișnuiesc să folosească varianta "teneşi", însă această variantă nu este şi cea corectă.

Prin urmare, în limba română, singura variantă corectă menționată de DOOM a acestui cuvânt este "tenişi", deoarece substantivul vine de la sportul cu acelaşi nume: tenis.

Din punct de vedere etimologic, tenişi provine din francezul tennis, iar ca şi parte de vorbire într-o propoziţie acest cuvânt poate fi substantiv masculin.

Potrivit dexonline, substantivul tenişi este definit astfel: încălţăminte pentru tenis.

×
Subiecte în articol: doom limba romana cuvant
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close