Antena 3 Actualitate Teodor Meleşcanu, reacţie după învestirea lui Donald Trump: România va avea o şansă foarte mare

Teodor Meleşcanu, reacţie după învestirea lui Donald Trump: România va avea o şansă foarte mare

de S.T.    |    20 Ian 2017   •   23:25
Teodor Meleşcanu, reacţie după învestirea lui Donald Trump: România va avea o şansă foarte mare
Sursa foto: Foto: www.facebook.com

România va avea o şansă foarte mare odată cu schimbarea noii Administraţii de la Washington, în sensul că ţara noastră va avea "un loc aparte" în plan regional şi va fi "unul dintre pilonii" politicii externe a Statelor Unite ale Americii, a declarat, vineri seară, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

"Cred că vom avea o şansă foarte mare odată cu schimbarea noii Administraţii. Ceea ce am văzut eu, prin diverse luări de poziţie, este ideea ca America să nu mai fie cu prezenţă militară peste tot în lume, ci să aibă anumiţi piloni pe care să se bazeze prezenţa într-o regiune sau alta. Dacă vă uitaţi la harta Europei, evident România are marele avantaj - şi dezavantaj în acelaşi timp - de a fi într-o zonă strategică extrem de sensibilă. Din acest punct de vedere, eu aş putea paria pe faptul că România va avea un loc aparte în această zonă şi va fi unul dintre pilonii folosiţi de administraţia americană în politica externă", a afirmat Meleşcanu la TVR1.

Potrivit acestuia, Parteneriatul strategic cu SUA se va dezvolta în perioada următoare, iar Româna trebuie să arate ce "valoare adăugată" reprezintă din punct de vedere strategic, economic, militar.

"Va fi nevoie de un pic de răbdare, pentru că temele pe care preşedintele Trump le-a lansat în campania electorală - vorbesc de teme de politică externă mai ales - vor avea nevoie acum să fie transformate în politici oficiale. Dacă până acum preşedintele Trump era un om din afara sistemului, care venea cu idei care nu toate erau acceptate de sistem, de data aceasta va trebui să-şi promoveze ideile prin intermediul sistemului şi să le transforme în politici publice", a arătat şeful diplomaţiei române.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close