Antena 3 Actualitate Teodorovici: Nimeni nu trebuie să-și facă vreo grijă că nu ne ținem de promisiuni

Teodorovici: Nimeni nu trebuie să-și facă vreo grijă că nu ne ținem de promisiuni

11 Iun 2019   •   21:53
Teodorovici: Nimeni nu trebuie să-și facă vreo grijă că nu ne ținem de promisiuni
Sursa foto: foto: Antena 3

Vicepreședintele USR Vlad Alexandrescu l-a acuzat, marți, pe ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, că a trimis o circulară instituțiilor publice în care se cere reducerea cheltuielilor pentru a se încadra în limitele bugetare aprobate.

Citește și: Surse PSD: Desființăm ministere la restructurare

Citește și: Mihai Gâdea a prezentat raportul care îl dă drept candidat la prezidențiale: "Asta m-a șocat în acest document!"

Acesta a postat pe Facebook un document al Ministerului Finanțelor și spune că Guvernul pregătește disponibilizări sau tăierea salariilor.

 ”Măsurile fiscale și economice inconștiente adoptate de către guvernarea PSD-ALDE în ultimii doi ani, sub oblăduirea infractorilor Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, au creat o criză bugetară majoră. Cheltuielile sunt în creștere, iar veniturile nu reușesc să țină pasul. Promisiunile electorale populiste și măsurile fiscale care avantajează companiile și instituțiile camarilei politice de la București și ale baronilor din teritoriu riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă.

După schimbările legislative promovate de guvernarea Dragnea-Dăncilă, inclusiv creșterea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea nediscriminată a salariilor funcționarilor publici, Teodorovici îndeamnă acum instituțiile publice să strângă cureaua și să sufere de pe urma proastei guvernări a PSD-ALDE, apelând la austeritate și tăieri de salarii pentru a evita reducerea personalului”, a afirmat Vlad Alexandrescu.

Prezent în platoul Sinteza Zilei, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici a explicat că circulara despre care vorbește Vlad Alexandrescu a fost trimisă pentru ca instituțiile să aibă în vedere să raporteze modul în care este gestionat banul public și că toate promisiunile legate de pensii și salarii se vor onora.

"Această circulară de la finanțe a plecat în luna aprilie, dacă nu mă înșel, s-a discutat la acea vreme despre acest subiect, s-a clarificat și văd că astăzi au început într-un mod agresiv în spațiul public să se ducă o astfel de știre tocmai pentru a se induce teama în tot ceea ce înseamnă în principal pensionarii din România, salariații din sectorul bugetar. Numai că este o încercare sortită eșecului.

Am explicat foarte clar și repet că vizavi de partea de pensii ce ne-am asumat este prevăzut și în bugetul pe 2019 ca și sumă. La 1 septembrie punctul de pensie crește cu 15% - nu este niciun fel de dubiu. (...)

Circulara respectivă este trimisă cu următorul scop, ca ministru de finanțe - cred că e de bun simț - să te asiguri ca lunar fiecare instituție publică în parte să trimită modul în care este gestionat banul public în acest sector", a precizat Eugen Teodorovici, la "Sinteza Zilei".

 

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici Sinteza Zilei

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close