Antena 3 CNN Actualitate Teodorovici: Reducem TVA la 5% pentru produsele tradiționale

Teodorovici: Reducem TVA la 5% pentru produsele tradiționale

Teodorovici: Reducem TVA la 5% pentru produsele tradiționale
14 Mai 2019   •   16:37

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a anunțat, marți, reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele tradiționale.

Citește și: Teodorovici: Amnistie fiscală pentru toți românii cu venituri mici

"Pentru încurajarea consumului de alimente sănătoase și pentru impulsionarea vânzării de produse românești tradiționale, montane, eco, bio sau altele, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Guvernul a decis reducerea la 5% a cotei de TVA pentru livrarea alimentelor, inclusiv băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice", a spus Eugen Teodorovici.

Anterior, tot marți, anunțul reducerii TVA la produsele tradiționale a fost făcut și de premierul Viorica Dăncilă care a subliniat că măsura vine pentru a asigura accesul românilor la produse sănătoase.

”În ultimele zile am avut întâlniri în teritoriu, cu autorități locale, oameni de afaceri, fermieri, salariați. Am discutat cu oamenii despre realizările Guvernului PSD-ALDE. Am văzut stadiul implicării proiectelor din fonduri guvernamentale și europene. În același timp am discutat cu oamenii despre așteptările lor.

Noi ținem cont de preocupările oamenilor și în acest sens vom face toate eforturile ca programele pe care liderii locali le-au promis cetățenilor să se transforme în realitate.

Anul 2019 va fi anul investițiilor, iar importanța acordată acestei politici se vede în teren. (...) Avem în vedere creșterea accesului românilor la produse sănătoase, de înaltă calitate. Vom reduce TVA de la 9% la 5% pentru livrarea acestor categorii de alimente, respectiv produse ecologice, tradiționale, autorizate de ministerul Agriculturii”, a declarat premierul Dăncilă.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close