Antena 3 CNN Actualitate Teoria care aduce NENOROCIREA peste România. Oraşe întregi de la noi din ţară ar fi DISTRUSE

Teoria care aduce NENOROCIREA peste România. Oraşe întregi de la noi din ţară ar fi DISTRUSE

Teoria care aduce NENOROCIREA peste România. Oraşe întregi de la noi din ţară ar fi DISTRUSE
de O.P.    |    08 Oct 2013   •   05:51

 Tot mai mulţi experţi susţin că în ţara noastră va avea loc un cutremur mare. Un asemenea seism ar aduce cu el dezastre majore, iar printre cele mai afacetate ar fi clădirile. Potrivit estimărilor, mii de clădiri ar fi rase de pe faţa pământului la un seism de peste 7 pe Richter. În plus, numai în Bucureşti, o jumătate de milion de oameni ar muri sau ar fi răniţi. Nici în Moldova nu suntem în siguranţă.



Potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Focşani şi Buzău sunt cele mai expuse oraşe, în cazul unui cutremur. În zonă se înregistrează, oricum, seisme de până la patru grade pe Richter, în fiecare zi. Măsurătorile arată că în topul oraşelor cu pericol crescut se află şi Ploieşti, Târgovişte, Bacău, Galaţi, Brăila, Vaslui şi Piteşti. Şi Capitala e pe listă. 

Zonele cu cel mai ridicat grad de risc sunt Piaţa Romană, Piaţa Unirii şi Tineretului. Oficial, cele mai sigure zone sunt în sudul Capitalei. În Bucureşti, pe lista clădirilor cu risc seismic figurează 759 de imobile, dintre care 190 sunt considerate pericol public.

Asta înseamnă că ar putea să cadă în orice moment, chiar dacă nu a existat un seism. În momentul de faţă, sunt 1800 de clădiri în expertiză cu diferite grade de urgenţă.

Primăria estima în 2009 că un cutremur de peste 7 grade pe Richter în Capitală ar face peste 500 de mii de victime.

×
Subiecte în articol: Cutremur in Romania seisme
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close