Antena 3 CNN Actualitate ŢEPE. Cum sunt păcăliţi cumpărătorii on-line de sărbători

ŢEPE. Cum sunt păcăliţi cumpărătorii on-line de sărbători

ŢEPE. Cum sunt păcăliţi cumpărătorii on-line de sărbători
Sursa foto: Foto: strategicsalesmarketingosmg.wordpress.com
de M.Z.    |    25 Dec 2014   •   19:45
Sărbătorile de iarnă sunt foarte periculoase atunci când vine vorba despre activitatea on-line. Este momentul considerat ideal de hackeri să atace calculatoarele celor care fac, de exemplu, cumpărături on-line.

Numărul de atacuri pe internet a crescut alarmant faţă de anul trecut, cu aproape 30%. 
 
Cea mai întâlnită modalitate de păcălire a utilizatorilor de internet o reprezintă tombola falsă. Un utilizator primeşte un mesaj de tip spam prin care este anunţat că adresa lui de mail a fost extrasă în tombola de Crăciun şi că i se cuvine o sumă oarecare. Pentru a primi banii, i se cer informaţii despre cardul de credit.
 
În perioada sărbătorilor creşte şi numărul de magazine false care vând cadouri. Aceste magazine on-line sunt create instant şi populate cu diverse produse la reduceri uriaşe. Utilizatorilor li se trimit mesaje nesolicitate, care par a fi newslettere ale acelor magazine. După ce utilizatorul cumpără produsele de care e interesat, banii vor fi reţinuţi, dar produsele solicitate nu vor ajunge niciodată, pentru că ele nu există.
 
Pe de altă parte, felicitările virtuale sunt una dintre metodele prin care calculatorele pot fi infectate foarte uşor. Foarte mulţi utilizatori de internet folosesc servicii de felicitări virtuale pentru a transmite în mod gratuit urările de sărbători către cei dragi. De multe ori, însă, hackerii trimit mesaje cu ceea ce pare a fi o felicitare de Crăciun, însă ataşează viruşi respectivului mesaj.
 
Numărul de atacuri cibernetice creşte de la an la an. De exemplu, rata de creştere a numărului de viruşi în ultimul an este de aproape 30%, de la aproximativ 200 de milioane în 2013 la 310 milioane în prezent. Specialiştii estimează că anul viitor vom vedea şi primele atacuri semnificative asupra terminalelor inteligente, precum smart TV-uri, termostate digitale, sisteme de iluminat şi alte dispozitive conectate la internet. 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close