Antena 3 CNN Actualitate Ţepele imobiliare ale lui Adriean Videanu au efecte şi acum. Peste 20 de familii sunt TERORIZATE de "mişcarea" fostului primar al Capitalei

Ţepele imobiliare ale lui Adriean Videanu au efecte şi acum. Peste 20 de familii sunt TERORIZATE de "mişcarea" fostului primar al Capitalei

Ţepele imobiliare ale lui Adriean Videanu au efecte şi acum. Peste 20 de familii sunt TERORIZATE de "mişcarea" fostului primar al Capitalei
de O.P.    |    30 Oct 2013   •   06:26

17 familii, care şi-au cumpărat apartamente într-un complex rezidenţial din Bucureşti, sunt în culmea disperării din cauza vecinilor. Cei mai mulţi dintre ei sunt asistaţi social, mutaţi în lux de Adriean Videanu, pe vremea când era primar al Capitalei.

Doar că, în timp, au transformat luxul în ruine. Aşa că cei care au plătit bani frumoşi pe apartamente cer Primăriei Capitalei să le cumpere locuinţele. O decizie ar putea fi luată în şedinţa de astăzi a Consiliului General al Capitalei.

În 2006, fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu a cumpărat cu banii primăriei nu mai puţin de 143 de apartamente, într-un complex de lux. Costul total, 20 de milioane de euro. Scopul lor: locuinţe sociale, majoritatea pentru familiile expropriate în Bucureşti, evacuate din Centrul Vechi sau din imobile naţionalizate.

O chirie modică pentru apartamentele pe care Primăria a plătit sute de mii de euro. Legal, spune primarul de la acea vreme.

Cei care au ieşit în pagubă au fost bucureştenii care şi-au cumpărat apartamente în complex, după ce au citit informaţii în pliante. 20 de familii au dat chiar şi 200 de mii de euro pe un apartament în complexul construit de omul de afaceri Mohamad Murad. Însă, vecinii le dau mari bătăi de cap.

Aşa că, 17 dintre cele 20 de familii s-au hotărât să vândă apartamentele. Şi cum nimeni nu vrea să le cumpere, singura soluţie rămâne Primăria Capitalei, proprietarul majoritar al complexului. Consilierii generali trebuie să hotărască dacă aprobă o expertiză a celor 17 apartamente pentru a vedea care este valoarea lor de piaţă. Însă, cu siguranţă, nimeni nu-şi va recupera întreaga sumă cheltuită.

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close