Antena 3 CNN Actualitate Compania TikTok, amendată cu cinci milioane de euro | Ce nereguli au fost găsite

Compania TikTok, amendată cu cinci milioane de euro | Ce nereguli au fost găsite

Autoritățile franceze de supraveghere a protecției datelor a amendat compania TikTok cu cinci milioane de euro, pentru nereguli legate de consimțământul utilizatorilor cu privire la cookie-urile promoționale.

Compania TikTok, amendată cu cinci milioane de euro | Ce nereguli au fost găsite
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Stanislav Kogiku
de Ştefan Petrică    |    12 Ian 2023   •   20:55

Organismul francez de supraveghere a protecției datelor, a anunțat joi, că a aplicat o amendă de cinci milioane de euro platformei TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, pentru nereguli legate de consimțământul utilizatorilor cu privire la cookie-urile promoționale, potrivit Reuters.

Potrivit presei franceze, amenda în valoare de cinci milioane de euro este cea mai mare sancțiune făcută de Europa împotriva Tiktok.

Rețeaua de socializare a cerut ca amenda să nu fie făcută publică, deoarece în acest moment este supusă unor critici tot mai mari în Europa din partea autorităților de reglementare cu privire la protecția minorilor și suspiciunilor că aplicația transferă anumite date ale utilizatorilor în China.

Anul trecut, în decembrie, Congresul SUA a adoptat un proiect de lege prin care aplicația TikTok a fost interzisă pe telefoanele de serviciu ale agnaților din sectorul public.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close