Antena 3 CNN Actualitate Ţiriac: Casa în care stau, cumpărată acum 15 ani. La RA-APPS plătesc chirie pe teren şi două camere

Ţiriac: Casa în care stau, cumpărată acum 15 ani. La RA-APPS plătesc chirie pe teren şi două camere

Ţiriac: Casa în care stau, cumpărată acum 15 ani. La RA-APPS plătesc chirie pe teren şi două camere
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Ian 2013   •   23:30

Omul de afaceri Ion Ţiriac susţine că a cumpărat în urmă cu 15 ani, de la proprietar, casa în care locuieşte, plătind chirie la RA-APPS pentru teren şi pentru două camere, una la subsol şi alta la parterul imobilului.

"Casa în care stau a fost cumpărată acum 15 ani de la proprietar, care a revendicat-o de la stat. În locaţie, o cameră la parter şi la subsol, statul a demonstrat că nu i-a aparţinut proprietarului şi de aceea eu plătesc chirie. De asemenea, plătesc chiria pe care a stabilit-o domnul Tăriceanu când a dat legea pentru o parte din teren unde se află casa şi care este al statului. (...) Acum pot să-i întreb şi eu ce au făcut cu banii pe care i-am plătit eu chirie?", a declarat Ion Ţiriac, potrivit Mediafax.

Guvernul Ponta a publicat miercuri lista chiriaşilor RA-APPS persoane fizice, care conţine numele celor care stau în casele statului, îndreptăţiţi şi neîndreptăţiţi, suprafaţa utilă deţinută şi chiria pe care o plătesc.

La poziţia a noua, în dreptul lui Ion Ţiriac, scrie "imobil parţial în administrarea RA-APPS, cu cinci camere, suprafaţă utilă 214,56 mp şi o chirie de 26.897,09 euro".

Suma plătită de omul de afaceri este, de departe, cea mai mare sumă din lista RA-APPS. În funcţie de numărul de camere şi suprafaţă, chiriile variază între câteva mii de euro şi câteva sute de lei.

Printre ceilalţi chiriaşi ai RA-APPS se numără şi fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană. Vezi cum se apără fostul preşedinte al Senatului

Un consilier al unui consilier prezidenţial se află şi el pe lista celor care locuiesc într-un imobil RA-APPS



×
Subiecte în articol: Ion Tiriac
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close