Antena 3 Actualitate Toate cadrele medicale de la spitalul din Suceava vor fi testate pentru COVID 19, iar unitatea medicală va fi dezinfectată

Toate cadrele medicale de la spitalul din Suceava vor fi testate pentru COVID 19, iar unitatea medicală va fi dezinfectată

23 Mar 2020   •   19:24
Toate cadrele medicale de la spitalul din Suceava vor fi testate pentru COVID 19, iar unitatea medicală va fi dezinfectată
Sursa foto: Antena 3

Toate cadrele medicale din Spitalul din Suceava vor fi testate pentru COVID-19, iar spitalul va fi dezinfectat, după ce numărul medicilor infectați s-a mărit, anunță, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s-a deplasat directorul Direcției de Sănătate Publică Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est. Acesta va face un raport complet asupra situației.

Tot la solicitarea ministrului Sănătății, dr. Nelu Tataru, secretar de stat, va fi prezent, marți, la Suceava pentru gestionarea situației.

„În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într -o unitate sanitară vor fi transferați la alte spitale”, anunță GCS.

Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat, potrivit anunțului citat.

Numărul cadrelor medicale din Spitalul Județean din Suceava infectate cu noul coronavirus a ajuns la 52. Astfel, acesta a fost închis și va fi transformat în spital pentru COVID-19, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

După ce va fi dezinfectat 48 de ore, la spitalul din Suceava urmează să fie detașați medici de la spitalele din județ, dar și din alte județe.

×
Subiecte în articol: spital suceava coronavirus

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close