Antena 3 CNN Actualitate Tolontan: Doar 2% dintre inculpaţi sunt achitaţi definitiv în România

Tolontan: Doar 2% dintre inculpaţi sunt achitaţi definitiv în România

Tolontan: Doar 2% dintre inculpaţi sunt achitaţi definitiv în România
02 Mar 2018   •   12:50

Doar 2% dintre inculpaţi sunt achitaţi definitiv în România, spune jurnalistul Cătălin Tolontan.

Deși legea le impunea miniștrilor rapoarte anuale de concluzii despre procurori, de la Robert Cazanciuc la Tudorel Toader niciun ministru nu a deranjat nici DIICOT, nici DNA, nici Parchetul General, afirmă jurnalistul.

"Legea 304/2004 îl obligă pe ministrul justiției să meargă anual în fața Parlamentului. El trebuie să prezinte ”concluziile sale asupra raportului de activitate al DNA, DIICOT și al Parchetului”.

Tudorel Toader, în 2017, și Robert Cazanciuc, în 2015, nu au făcut acest lucru În ultimii trei ani, singurul ministru care a solicitat ca MJ să respecte legea a fost Raluca Prună. Fără succes.

Asta rezultă din răspunsul oficial pe care Ministerul Justiției l-a oferit cititorilor Gazetei, în urma întrebărilor ziarului despre soarta acestui raport anual.
Pe 4 aprilie 2016, Raluca Prună, ministrul justiției, a trimis președinților celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, concluziile sale privind performanțele, problemele și lucrurile de reglat în activitatea procurorilor din România"

Continuarea, pe Tolo.ro.

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close