Antena 3 CNN Actualitate Tone de PET-uri au fost strânse la Iaşi, Bistriţa şi Timişoara, oraşe finaliste ale competiţiei Capitala Earth Hour

Tone de PET-uri au fost strânse la Iaşi, Bistriţa şi Timişoara, oraşe finaliste ale competiţiei Capitala Earth Hour

Tone de PET-uri au fost strânse la Iaşi, Bistriţa şi Timişoara, oraşe finaliste ale competiţiei Capitala Earth Hour
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    16 Mar 2012   •   17:50

Tone de PET-uri au fost strânse azi la Iaşi, Bistriţa şi Timişoara, oraşe finaliste ale competiţiei Capitala Earth Hour. Oamenii au venit şi au adus saci întregi cu PET-uri, în speranţa că oraşul lor va câştiga competiţia. 

Întreaga acţiune a fost vizată de o comisie a WWF, organizatorul evenimentului "Ora Pământului". Oraşul care va aduna cea mai mare cantitate de PET-uri va fi declarat Capitala Earth Hour.

La Iaşi, sute de persoane au adus la punctul de colectare zeci de saci de PET-uri. Şi la Bistriţa, munţii de saci cu PET-uri au început să se înalţe de la primele ore ale dimineţii.

"Noi sperăm să facem faţă şi să dovedim că bistriţenii se mobilizează exemplar", a declarat Diliana Coceşiu, de la Primăria Bistriţa.

La Timişoara, zeci de locuitori s-au mobilizat şi au strâns cât de multe PET-uri au putut. Unii au adunat sticle de plastic chiar de pe străzile din zona în care locuiesc.



"În prezent, la această campanie, participă două miliarde de oameni, deci un sfert din populaţia de pe planetă participă la acest eveniment", a declarat, vineri, Magor Csibi, director WWF România, invitat la emisiunea Esenţial, de la Antena 3.

În acest an, Ora Pământului va fi marcată pe data de 31 martie, între orele 20.30-21.30.

20 oraşe s-au întrecut pentru titlul Capitala Earth Hour România, o competiţie organizată de WWF- România, în contextul evenimentului Earth Hour 2012. Programat pentru 31 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare manifestare de www.ora-pamantului.ro.

Pentru a afla noutăţi despre campania internaţională accesaţi pagina www.earthhour.org.




×
Subiecte în articol: ora pamantului Iași Bistriţa Timisoara
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close