Antena 3 CNN Actualitate Top 5 metode de îngrijire de care are nevoie câinele tău

Top 5 metode de îngrijire de care are nevoie câinele tău

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai bune metode de îngrijire de care are nevoie partenerul tău patruped? Chiar dacă ești un stăpân cu „experiență” ar trebui să verifici această listă, fiindcă în schimbul dragostei pe care câinii o oferă familiilor lor, stăpânii trebuie să aibă grijă de nevoile acestora zi de zi.

Top 5 metode de îngrijire de care are nevoie câinele tău
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    23 Oct 2020   •   15:40

Îngrijirea cățelului va deveni rapid parte din rutina familiei tale pentru că în mod cert îți dorești ca el să ducă o viață lungă și sănătoasă. Iată cinci sfaturi pe care trebuie să le aplici pentru ca prietenul tău cu blăniță să se simtă mai fericit.

  1. Deparazitarea câinelui tău este importantă atât pentru el, cât și pentru tine. Sănătatea amicului tău este pe primul loc, iar prin această metodă te asiguri că acesta poate ieși afară în siguranță pentru a se juca, alerga și a cunoște alți câini, ținând, în același timp, paraziții la distanță. De asemenea, poți lua în calcul și sterilizarea/castrarea acestuia pentru a preveni diferite afecțiuni.

 

  1. Cățelușul tău trebuie vaccinat pentru a fi protejat împotriva multori boli infecțioase. Veterinarul îți poate recomanda vaccinurile de care prietenul tău are nevoie, iar tu ai grijă ca schema de vaccinare recomandată să fie mereu completată. De altfel, o vizită semestrială în cabinetul medicul veterinar – pentru igienizare sau pur și simplu pentru a discuta despre schimbarea hranei, îngrijire și altele – te va ajuta să-ți meții câinele echilibrat și sănătos.

 

  1. Exercițiile fizice nu sunt importante doar pentru tine, ci și pentru animalul tău de companie. Mersul pe jos și joaca alături de câinele tău îl va menține în formă, sănătos din punct de vedere psihic și mult mai tolerant cu persoanele străine. Exercițiile fizice regulate ajută, de asemenea, la menținerea greutății, crescând în același timp și masa musculară. Tipul de exercițiu al câinelui tău va depinde de rasă, sex, vârstă și starea generală de sănătate.

 

  1. Lipsa exercițiilor fizice și supraalimentarea reprezintă în ultima vreme o mare problemă la animalele de companie. Câinii nu pot decide cât de mult sport au nevoie sau ce fel de mâncare este cel mai bine să mănânce, dar tu poți face asta pentru ei. Controlează-i greutatea patrupedului tău constant și ai grijă ca acesta să nu devină supraponderal sau obez.

 

  1. Respirația urât mirositoare a cățelului poate fi un semn al problemelor dinților sau gingiilor. Resturi de alimente, saliva sau placa bacteriană se pot acumula în gingii și dinți. Așadar, periază-i dinții în mod frecvent pentru că sănătatea orală este extrem de importantă. Verifică-i dinții și gingiile săptămânal, iar când ajungi în cabinetul medicului veterinar nu uita să-l întrebi despre instrucțiunile privind periajul regulat cu pastă de dinți canină. Dacă ți-a plăcut articolul poți intra să citești informații suplimentare aici.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close