Antena 3 CNN Actualitate Torţionarul Alexandru Vişinescu a fost operat de ruptură de splină

Torţionarul Alexandru Vişinescu a fost operat de ruptură de splină

Torţionarul Alexandru Vişinescu a fost operat de ruptură de splină
08 Oct 2018   •   12:19

Update: Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost operat de splenectomie la Spitalul "Bagdasar Arseni" în prezent aflându-se la Terapie Intensivă, conştient şi stabil, au declarat pentru Agerpres surse medicale.

"Pacientul Vişinescu a fost internat de urgenţă pe data de 6 octombrie cu fracturi costale şi ruptură de splină. A fost operat de splenectomie, este în Terapie Intensivă, conştient şi stabil, dar nu se poate da un prognostic cert, având vârsta de 93 de ani", au afirmat sursele.

Pe 10 februarie 2017, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vişinescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii în legătură cu abuzurile exercitate asupra deţinuţilor politici.

Știre inițială: Torţionarul Alexandru Vişinescu se află internat în stare gravă la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Cu două zile în urmă, Alexandru Vişinescu a fost preluat de urgenţă de o ambulanţă şi supus unei operaţii chirurgicale, după ce a căzut în penitenciar şi a suferit o ruptură de splină.

În 2016, fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat a fost condamnat definitiv la 20 de ani de detenţie pentru infracţiuni contra umanităţii, iar cererile sale repetate de întrerupere a executării pedepsei pe motive de sănătate au fost respinse.

Alexandru Vişinescu are 92 de ani, suferă de opt afecţiuni, iar în ultima vreme fusese internat la Spitalul Penitenciarului Jilava. 

×
Subiecte în articol: Alexandru Visinescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close