Antena 3 CNN Actualitate Tot mai mulţi români aleg să divorţeze | Unul din patru cupluri se destramă

Tot mai mulţi români aleg să divorţeze | Unul din patru cupluri se destramă

Sărăcia, pandemia şi orgoliul provoacă o explozie de divorţuri. Unul din patru cupluri ajunge să se despartă, chiar şi în mediul rural, unde familiile erau conservatoare. Femeile şi bărbaţii nu mai stau acum pe gânduri când apar neînţelegeri.

Tot mai mulţi români aleg să divorţeze | Unul din patru cupluri se destramă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Oct 2022   •   12:33

În timp ce părinţii sunt mai fericiţi după separare, copiii rămân cu traume care îi urmăresc o viaţă.

Peste 54.000 de români au divorţat numai anul trecut. Printre ei se numără şi Victor. După o relaţie de 8 ani a decis să se despartă de cea pe care o credea aleasa inimii lui. 

Motivul pentru care un bărbat a divorţat de soţia lui

În timpul pandemiei, Victor şi soţia sa au fost nevoiţi să lucreze de acasă. Au petrecut mult timp împreună şi abia aşa s-au cunoscut cu adevărat.

"Mi se părea ceva ciudat, i-am văzut adevăratul caracter. Era tot timpul nervoasă, nu îi convenea absolut nimic, telefonul mai tot timpul îl avea pe silent. O suspectam că este implicată într-o altă relaţie şi după pandemie am divorţat. Suspiciunile mele referitoare la implicarea ei într-o altă relaţie s-au adeverit la o lună de zile de la divorţ. Întâmplător am văzut-o într-un mall din Bucureşti cu un coleg de-al ei de muncă, ţinându-se de mână", a povestit bărbatul care a divorţat, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Victor recunoaşte că divorţul i-a provocat multă suferinţă, însă cel mai afectat a fost fiul lui, în vârstă de 5 ani. 

Psihologii atrag atenţia că minorii care trec prin destrămarea familiei pot rămâne cu traume

"Copilul se simte vinovat şi are impresia că el a contribuit la tensiunea şi la despărţirea părinţilor. Schimbarea afectivă a mamei demulte ori se răsfrânge în relaţia cu copilul. Copilul se simte neglijat, simte tristeţea mamei şi atunci suferă dublu. 08:20 MUSCA 09:04 Sunt şi copii care încearcă să atragă atenţia şi devin mai agresivi, mai obraznic", a explicat Keren Rosner, psiholog

Odată ajunşi adulţi, aceştia pot avea tendinţa de a nu se implica afectiv în relaţii de teamă să nu sufere. Astfel ajung la rândul lor să divorţeze.

Statisticile arată că aproape jumătate dintre divorţuri se produc din cauza nepotrivirii de caracter

Restul, pe fondul violenţei în familie, a consumului de alcool şi a lipsei banilor.

"Nu se mai înţeleg pentru că fiecare în parte, în relaţia pe care o au, fiecare vrea să demonstreze că e mai deştept decât partenerul de viaţă şi nu îl mai interesează necesităţile celuilalt. Alte cauze sunt violenţele domestice, exercitate chiar în faţa copiilor. Foarte multe femei sunt bătute, maltratate", a precizat Aurel Moldovan, avocat.

Femeile din mediul rural, nu mai tolerează bătăile, precum mamele şi bunicile lor

Nici bărbaţilor de la sate nu le mai pasă de ce va spune lumea şi rup relaţia imediat ce apar neînţelegeri. Deşi notarul le dă la dispoziţie cuplurilor 30 de zile să se răzgândească, puţini se împacă.

"Sunt foarte puţini cei care renunţă la divorţ şi la a desface căsătoria la notar sau la primar. În următoare perioadă, cel mult un an, ajung în faţa instanţei, pentru că ei se mint pe ei crezând că lucrurile vor evolua în bine", adaugă avocatul.

Căsnicia nu a evoluat aşa cum trebuia nici pentru cupluri celebre. Simona Halep şi Sakira sunt doar două dintre vedetele ale căror mariaje s-au destrămat recent. 
 

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close