Antena 3 CNN Actualitate Tot mai mulţi tineri din marile oraşe aleg să trăiască în singurătate

Tot mai mulţi tineri din marile oraşe aleg să trăiască în singurătate

Tot mai mulţi tineri din marile oraşe aleg să trăiască în singurătate
11 Oct 2008   •   20:22

Avem pretenţii prea mari, sau ne dorim o carieră de succes, mai mult decât o familie fericită? Greu de spus, dar statisticile arată că, în ziua de azi, tinerii îşi găsesc tot mai greu jumătatea. În plus, a dispărut interesul pentru famile, dar a crescut cel pentru bani. Psihologii spun că viaţa în marile oraşe a devenit o luptă continuă pentru supravieţuire.
Marile oraşe par să ofere tinerilor multiple posibilităţi de realizare, dar şi preţul plătit este pe măsură. Psihologul Hanibal Dumitraşcu explică: ?Vorbim despre un război pe care îl duce fiecare pentru supravieţuire, un război în care norme, reguli, care până mai ieri erau valabile, aveau o valoare de adevăr absolută, nu le mai regăsim cu aceeaşi certitudine. Vorbim de un proces de însingurare, chiar de singurătate în prezenţa celuilalt, ceea ce este un fenomen dureros?.
A trecut vremea în care la 22 - 24 de ani tinerii deveneau părinţi. Acum cariera este pe primul loc. Se cufundă în muncă şi se gândesc la căsătorie abia în momentul în care au bani suficienţi pentru a întreţine o familie. Daniela Bogdan, reprezentantul unei agenţii matrimoniale, este de părere că oamenii rămân de multe ori singuri ?pentru că nu se mulţumesc cu orice şi vor să fie polarizaţi pe mai multe nivele. Trebuie să li se răspundă fizic, afectiv şi intelectual, să fie un om care să aibă şi un nivel social comparabil cu al lor.?
Majoritatea tinerilor consideră că nu au condiţiile necesare pentru a-şi întemeia o familie, iar realizarea profesională devine prioritatea numarul unu. Statisticile arată că, în aceste condiţii, tinerii fie aleg singuratatea, fie se căsătoresc foarte târziu.

Observator

×
Subiecte în articol: singuratate
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close