Antena 3 Actualitate Tragedie în Munții Făgărașului: Maiorul Radu Florin Teletin a murit, după ce a căzut în gol de la 400 de metri înălțime

Tragedie în Munții Făgărașului: Maiorul Radu Florin Teletin a murit, după ce a căzut în gol de la 400 de metri înălțime

de Silvia Țigănilă    |    31 Aug 2020   •   11:15
Tragedie în Munții Făgărașului: Maiorul Radu Florin Teletin a murit, după ce a căzut în gol de la 400 de metri înălțime
Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Maiorul Radu Florin Teletin a murit după ce a suferit un accident pe un traseu montan din munții Făgărașului. Bărbatul a căzut în gol 400 de metri, de pe creasta Arpășelului.

Radu Florin Teletin a fost găsit inconștient, a supraviețuit până a venit elicopterul, dar leziunile au fost incompatibile cu viața și a decedat.

”Drum lin spre stele, Radu Florin Teletin!

Ieri, camaradul nostru, maiorul Radu Florin Teletin, a suferit un accident pe un traseu montan din munții Făgărașului. Mult prea nedrept și mult prea devreme a plecat către Garda de Onoare din ceruri.

Cuvintele sale , scrise pentru revista aniversară a Brigăzii 30 Gardă, spun mai mult decât am putea spune noi despre camardul nostru.
”Frânturi din traiul gardistului…
Se apropie coloana oficială, îți dregi discret vocea ușor răgușită, îți privești încă o data camarazii, simți emoția a ta și a lor, te cunosc și îi cunoști, îți cunosc comanda, le cunoști execuția, totul va decurge fără cusur…..Se deschide ușa … a ieșit (persoana oficială), semnalul trompetului și tunetul comenzii sparg liniștea aparentă, a început,
Urmărești, dincolo de sabie, schimbul de amabilități al persoanelor oficiale pe acordurile marșului de întâmpinare.
Aștepți apropierea atent, nemișcat.
Raportul…Încuviințarea persoanei oficiale după ce l-a primit, uneori o ușoară înclinare a capului, alteori un zâmbet discret…știu că nu a înțeles vorbele pentru că limba-i străină, dar felul în care au fost rostite o fac să se simtă onorată.
Imnurile, identități melodioase ale națiilor, nimeni nu mișcă, unii le fredonează în gând, alții cu voce scăzută.
Salutul drapelului, trecerea în revistă. Comandantul gărzii însoțește persoanele oficiale, pășește țanțoș, sacadat, atent la orice… Salutul gărzii, sabia fulgeră aerul și din zeci de piepturi răsună răspunsul, un trăsnet cazon. Aceeași încuviințare din cap a persoanei oficiale sau oricare alt gest în afara protocolului denotă că este mulțumită, se întoarce către comandantul gărzii și primește, din nou, salutul onorific al acestuia.
Defilarea. Încerci să citești cu privirea expresia oficialilor, auzi ritmul muzicii și cadența imprimată a celor de te urmează.
S-a terminat. Garda se îmbarcă în autobuze te detensionezi și trăiești momentul de satisfacție al lucrului bine făcut, rodul muncii este cules. Ajungi în cazarmă, le mulțumești camarazilor pentru efort, iar în subconștient se manifestă deja impulsul de a continua.
Frânturi..”

Un caracter puternic, un om deosebit și un ofițer desăvârșit a cărui activitate în unitate, a stat în cei șaptesprezece ani, sub semnul trudei, seriozității, loialității, devotamentului și al respectului pentru valoare. Respectat și apreciat, întotdeauna a știut să fie aproape de camarazii săi. Pasionat de munte și de fotografie, de fiecare dată când avea posibilitatea parcurgea trasee montane dificile și din păcate, muntele și-a cerut tributul. Omul și ofițerul, Radu Florin Teletin, va continua să fie alături de noi și îi vom păstra vie amintirea în sufletele noastre.

Dumnezeu să te odihnească în pace!”, este mesajul transmis de Ministerul Apărării Naționale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close