Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu a primit scrisorile de acreditare a noului ambasador al Republicii Moldova

Traian Băsescu a primit scrisorile de acreditare a noului ambasador al Republicii Moldova

Traian Băsescu a primit scrisorile de acreditare a noului ambasador al Republicii Moldova
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Iul 2010   •   14:36

Ambasadorul agreat al Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă, a avut o întrevedere oficială cu preşedintele Traian Băsescu la Palatul Victoria, unde a prezentat scrisorile de acreditare, informează Mediafax.

Iurie Reniţă a venit la Cotroceni însoţit de o fetiţă îmbrăcată în costum tradiţional, pe care a numit-o "viitorul european al Republicii Moldova", precum şi de trei dintre consilierii săi.

În luna iunie, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a semnat decretul privind numirea noului ambasador în România. Republica Moldova nu are ambasador în România din aprilie 2009, din momentul în care oficialii de la Chişinău a rechemat-o de la Bucureşti pe Lidia Guţu.

Iurie Reniţă, în vârstă de 52 de ani, este de profesie ziarist şi este unul dintre primii studenţi moldoveni care au absolvit Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative din România. Reniţă a deţinut funcţia de consilier la ambasada Republicii Moldova în Statele Unite, iar în 1999 a fost consilier al ministrului moldovean de Externe, Nicolae Tăbăcaru.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Republica Moldova ambasador
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close