Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu iese la rampă: CSAT şi-a încheiat misiunea

Traian Băsescu iese la rampă: CSAT şi-a încheiat misiunea

Traian Băsescu iese la rampă: CSAT şi-a încheiat misiunea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Aug 2013   •   14:26

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. Băsescu a declarat, răspunzând unei întrebări, că a fost deranjat de absenţa premierului Victor Ponta de la şedinţa de vineri a CSAT, menţionând că l-a deranjat şi faptul că documentele privind şedinţa Consiliului au fost trimise de la Guvern după ce premierul plecase în vacanţă.

Iată cele mai importante declaraţii
:

-Vineri a avut loc o sedinţă CSAT. Aş vrea să clarific lucrurile din punct de vedere legal, pentru că, vă mărturisesc, nu-mi place această plimbare a unui proces de privatizare între Guvern şi CSAT, cu atât mai mult cu cât CSAT-ul nu are niciun fel de atribuţiuni în privatizări.

-Guvernul a presat în crearea unui precedent, implicarea CSAT-ului în procese de privatizare. Cred că mai bine se făceau presiuni pe câştigător să vină cu banii.

-Nu înţeleg de ce a fost preferată soluţia implicării în dezbatere publică a unei instituţii fără atribuţiuni, când cel care avea atribuţiuni să aducă banii era câştigătorul declarat.

- CSAT şi-a încheiat misiunea pe data de 5 februarie 2013, când, prin hotărârea numărul 23, a avizat strategia de privatizare.

-Dacă vă uitaţi pe hotărârea 23 a CSAT, veţi observa că la primul punct avizează strategia aşa cum ea a fost propusă de Guvern, la punctul 2 stabileşte ceea ce stabileşte lega, că Ministerul Transporturilor şi Guvernul sunt responsabili de ducerea procesului de privatizare la finalizare, iar la punctul trei se explică exact ce a avizat CSAT-ul din strategia de privatizare.

-Din păcate, la câteva ore după plecarea în concediu a domnului prim-ministru, secretariatul general a transmis o adresă prin care înainta solicitarea premierului, avizată şi de ministrul Justiţiei, de a se pune pe ordinea de zi hotărârea cu privire la privatizarea CFR Marfă.

×
Subiecte în articol: presedintele Traian Basescu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close