x close

Traian Băsescu pe tema numirii şefilor de parchete: Controversele publice sunt acum transferate la Iohannis

21 Feb 2020   •   23:40
Traian Băsescu pe tema numirii şefilor de parchete: Controversele publice sunt acum transferate la Iohannis Foto: Agerpres

Fostul preşedinte Traian Băsescu, omul care a făcut mai multe numiri controversate în fruntea parchetelor în cei 10 ani de mandat la Cotroceni, comentează numirile făcute de Klaus Iohannis, joi, pentru conducerea PÎCCJ, DNA şi DIICOT.

"Problema doamnelor Scutea și Hosu nu ține de Secția de procurori a CSM, ci de asumarea de către președinte a unor candidați care au destule semne de întrebare asupra lor. Din momentul în care ministrul Justiției a trimis aceste propuneri cu probleme, și-a asumat responsabilitatea. Dar cea mai mare responsabilitatâte revine președintelui, care e de neconceput dacă n-ar fi avut o fișă cu întreaga activitate a celor două. Nu putea semna decretul fără să aibă toate informațiile. Deci președintele și-a asumat numirile. Legea îl face unic semnatar al decretului. Controversele publice sunt acum transferate la domnul Iohannis și cu asta basta", a declarat fostul președinte, pentru B1 TV.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati