Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: România, la cel mai înalt nivel de securitate. Şi-a asigurat o apărare pe termen lung

Traian Băsescu: România, la cel mai înalt nivel de securitate. Şi-a asigurat o apărare pe termen lung

Traian Băsescu: România, la cel mai înalt nivel de securitate. Şi-a asigurat o apărare pe termen lung
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Mai 2011   •   12:13

România se află la cel mai înalt nivel de securitate din istoria sa şi şi-a asigurat o apărare pe termen lung, nu conjunctural, a declarat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul conferinţei de presă în care a anunţat locaţia scutului anti-rachetă al SUA în România.

"În opinia mea, cu realizarea acestei componente a scutului antirachetă, România se află la cel mai înalt nivel de securitate din istoria ei şi cred că, din acest punct de vedere, putem spune că România şi-a atins un obiectiv important, de a-şi asigura securitatea pe termen lung şi nu conjunctural", a menţionat Traian Băsescu.

Liderul României a mai precizat că sistemul antirachetă american este un sistem defensiv, nu ofensiv.

VEZI CELE MAI IMPORTANTE DECLARAŢII ALE PREŞEDINTELUI

"Este un sistem defensiv de apărare al teritoriul României şi Statelor Unite, de apărare împotriva rachetelor balistice. Sigur, de eficienţa, de eficacitatea sistemului beneficiază şi alte ţări, dar realizarea sistemului este o înţelegere bilaterală americano-română”, a declarat preşedintele.

Locul de amplasare a sistemului antirachetă este fosta bază aeriană de la Deveselu din judeţul Olt. Baza va rămâne sub comandă românească.

La Deveselu vor fi dislocaţi în medie 200 de militari americani. Numărul maxim de soldaţi americani care ar putea ajunge la baza aeriană românească este de 500.

Liderul României a ţinut să menţioneze că elementele scutului anti-rachetă NU sunt îndreptate împotriva Rusiei.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close