Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu va merge mâine, în calitate de SUSPECT, pentru a fi audiat. Fostul preşedinte riscă 7 ani de închisoare

Traian Băsescu va merge mâine, în calitate de SUSPECT, pentru a fi audiat. Fostul preşedinte riscă 7 ani de închisoare

Traian Băsescu va merge mâine, în calitate de SUSPECT, pentru a fi audiat. Fostul preşedinte riscă 7 ani de închisoare
de O.P.    |    17 Mar 2015   •   06:27

Traian Basescu va merge miercuri la Parchetul General pentru a fi audiat în calitate de suspect, în dosarul în care e acuzat de şantaj şi amininţare, de Gabriela Firea.

Va fi prima audiere a lui Băsescu, după cei 10 ani în care a fost protejat de imunitatea prezidenţială. După ce a aflat că este urmărit penal, Băsescu a atacat-o din nou pe senatoare şi pe avocatul acesteia.

Lucian Bolcaş spune că declaraţiile fostului preşedinte i-ar putea agrava acestuia situaţia. Pentru şantaj, codul penal prevede 7 ani de închisoare.

Traian Băsescu o atacă din nou pe Gabriela Firea . Fostul preşedinte încearcă să distragă atenţia de la gravitatea dosarului său, în care este acuzat de şantaj şi ameninţare şi o acuză pe senatoare de spălare de bani.

Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş spune că este posibil să depună o nouă plângere în numele senatoarei.

În aprilie 2014, Traian Băsescu a ameninţat-o pe senatoarea PSD Gabriela Firea spunîndu-i că s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă dacă nu stă în banca ei.

Avertizarea preşedintelui a venit la câteva zile după ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă. Imediat cum a fost ameninţată, Gabriela Firea a depus plîngere penală pentru şantaj împotriva lui Băsescu, dar ancheta a fost suspendată pentru că fostul preşedinte beneficia de imunitate. Senatorul PSD a contestat decizia procurorului de caz, însă contestaţia a fost respinsă. În motivare se arăta că imunitatea îl scuteşte pe Traian Băsescu de orice fel de răspundere juridică pe perioada exercitării mandatului, pentru fapte săvîrşite în aceasta perioadă, cu excepţia răspunderii politice. După ce Băsescu a plecat de la Palatul Cotroceni, însă, dosarul a fost redeschis. 

×
Subiecte în articol: inchisoare retinut
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close