Antena 3 CNN Actualitate Traian Berbeceanu: "Anul acesta, fără Revelion în stradă. Şi, cel mai bine, fără artificii!"

Traian Berbeceanu: "Anul acesta, fără Revelion în stradă. Şi, cel mai bine, fără artificii!"

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, le taie orice speranţă românilor care mai credeau că s-ar fi bucura în stradă de momentul treceri dintre ani. El a amintit că starea de alertă a fost prelungită pentru încă 30 de zile iar măsura interdicţiei de circulaţie după ora 23 rămâne în vigoare şi în noaptea de Anul Nou.

Traian Berbeceanu: "Anul acesta, fără Revelion în stradă. Şi, cel mai bine, fără artificii!"
de Adrian Iclozan    |    11 Dec 2020   •   18:30

Cât priveşte materialele pirotehnice, românii ar face bine să renunţe la ele în acest sfârşit de an deoarece, neputând să le folosească în spaţiu deschis, conform instrucţiunilor, utilizatorii riscă să se accidenteze sau să provoace incendii, a precizat Berbeceanu într-o intervenţie la Antena 3.

Traian Berbeceanu: Reamintim că prin HG a fost prelungită starea de alertă şi în cadrul acestei măsuri există şi interdicţia de circulaţie după ora 23. Într-adevăr, aceste sărbători vor fi puţin diferite dar este în sprijinul populaţiei. Aceste măsuri nu sunt măsuri de pedepsire, ci de a proteja împotriva răspândirii coronavirusului. Îi vom ruga pe toţi, cu inistenţă, să încercăm să respectăm normele în vigoare, în mod deosebit distanţarea fizică, să ne protejăm folosind masca în mod corespunzător. Să încercăm să depăşim această pandemie şi să ne bucurăm, totuşi, şi de sărbători. Să nu fie nevoite autorităţile să adopte restricţii mai severe.

Întrebare: Dacă ieşim în faţa blocului în noaptea de Revelion încălcăm interdicţia de circulaţie după ora 23?)

Traian Berbeceanu: Evident!

Întrebare: Artificiile, din balcon?

Traian Berbeceanu: Cu menţiunea că şi aceasta este o situaţie riscantă, pentru că pot fi provocate incendii sau accidente. Nu aş recomanda nici această... Cel mai bine, anul acesta fără artificii, cu speranţa că anul viitor ne vom bucura de artificii de două ori mai mult şi în cantităţi mai mari.

×
Subiecte în articol: Traian berbeceanu revelion
Parteneri
Se schimbă facturile la energie electrică. Noile reguli pe care trebuie să le ştie românii
x close