Antena 3 CNN Actualitate Trăilă: Acuzaţiile la adresa mea sunt o fumigenă, prin care se urmăreşte desfiinţarea ANRMAP

Trăilă: Acuzaţiile la adresa mea sunt o fumigenă, prin care se urmăreşte desfiinţarea ANRMAP

Trăilă: Acuzaţiile la adresa mea sunt o fumigenă, prin care se urmăreşte desfiinţarea ANRMAP
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Iul 2012   •   20:46

Fostul preşedinte al ANRMAP Cristina Trăilă a respins, joi, ca nefondate "acuzaţiile perorante" ale actualilor şefi ai instituţiei şi arată că, dacă seria minciunilor la adresa activităţii din mandatul său continuă, va lua toate măsurile legale care se impun, informează Mediafax.

Actualul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Lucian Dan Vlădescu, a acuzat, marţi, fosta conducere a autorităţii, asigurată de Cristina Trăilă, că a anulat ilegal procese verbale de contravenţie, că a făcut angajări pe relaţii de rudenie şi prietenie şi achiziţii la suprapreţ prin firme înfiinţate special pentru a furniza servicii ANRMAP.

El a precizat că neregulile vor fi sesizate DNA sau Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La rândul său, vicepreşedintele Autorităţii, Mircea Fechet, a dat ca exemplu mai multe persoane angajate cu funcţii-cheie, precum cumnata Cristinei Trăilă, Carmen Colţan, care lucrează la Registratură, ocupându-se cu transmiterea şi primirea corespondenţei instituţiei.

Actuala conducere a constatat că documentele legate de cazul celor 40 contracte cu probleme ale Primăriei Sectorului 3 "nu au circulat bine" în cadrul ANRMAP.

Un alt exemplu este cel de achiziţii directe efectuate de ANRMAP prin firma Telefort Prod Serv, care are cifra de afaceri bazată exclusiv pe banii proveniţi de la ANRMAP, aceasta încasând 2,2 miliarde lei vechi în circa doi ani şi jumătate pentru servicii de mentenanţă calculatoare şi consumabile. Fechet a arătat că un toner de imprimantă era încărcat cu 700 lei în loc de 49 lei la alt furnizor.

Ca reacţie la aceste acuzaţii, Tărila a transmis joi un comunicat în care arată că verişoarele sale se află în Constanţa, la Iaşi şi în Canada şi că actualul director de comunicare al instituţiei nu are fraţi sau surori angajaţi în instituţie.


×
Subiecte în articol: nereguli
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close