Antena 3 CNN Actualitate Traseu turistic al Capitalei, inaugurat de Udrea: 60.000 euro pentru autobuzele supraetajate timp de trei luni

Traseu turistic al Capitalei, inaugurat de Udrea: 60.000 euro pentru autobuzele supraetajate timp de trei luni

Traseu turistic al Capitalei, inaugurat de Udrea: 60.000 euro pentru autobuzele supraetajate timp de trei luni
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Iul 2011   •   15:15

Primul traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate a fost inaugurat, joi, în prezenţa ministrului Turismului Elena Udrea şi a conducerii RATB, informează Mediafax.

Costurile de închiriere ale autobuzelor se ridică la aproximativ 60.000 de euro pentru trei luni şi sunt suportate de RATB şi Ministerul Turismului.
   
Autobuzele supraetajate închiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanţa au început să circule joi pe traseul turistic cuprins între Piaţa Presei şi Piaţa Unirii.
   
Ministrul Elena Udrea a declarat în timpul traseului că are convingerea că acest program va fi un succes, iar dacă acest lucru se va întâmpla el ar putea fi extins şi în alte oraşe.
   
"Acest tip de autoturisme trebuie să circule şi în alte oraşe şi dacă primăriile ne vor solicita ajutorul noi le vom sprijini", a declarat Udrea.
   
Ministrul Turismului a spus că a călătorit aproape în toate oraşele din Europa în care a fost, cât şi în SUA, cu acest tip de autobuze şi că este mulţumită că acum şi Bucureştiul are acest tip de transport.

Programul şi traseul turistic

Autobuzele supraetajate vor circula între orele 10.00 şi 22.00, la intervale de 15 minute, iar traseul, care va fi parcurs în aproximativ 50 de minute, va avea o lungime de 15,4 kilometri şi 14 staţii, a anunţat RATB, miercuri, într-un comunicat de presă.
   
Traseul urmat este Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, apoi din nou prin Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Presei.
   
Pe traseul turistic sunt Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.
   
Costul unui bilet va fi de 25 de lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii care au sub şapte ani, însoţiţi de adulţi, nu vor avea nevoie de bilet. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi poate fi cumpărat din autobuzele turistice.
   

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close