Antena 3 CNN Actualitate Tratament gratuit pentru măicuţele şi bătrânii internaţi în azilul Mănăstirii Pasărea

Tratament gratuit pentru măicuţele şi bătrânii internaţi în azilul Mănăstirii Pasărea

04 Iul 2014   •   07:42

Bătrânii şi măicuţele de la Mănăstirea Pasărea au parte de îngrijire medicală de ultimă oră. O clinică din Capitală a decis să le aline suferinţele prin investigaţii speciale. Cu ajutorul unui aparat, recent adus în ţară, medicii încearcă, de exemplu, să le vindece durerile de spate.

Până la sfârşitului anului, toţi cei 30 de vârstnici îngrijiţi de măicuţe vor beneficia de analize şi terapii gratuite.

Treizeci de persoane în vârstă, îngrijite de măicuţele de la mănăstire Pasărea, vor ajunge pe mâinile medicilor unei clinici private din Capitală. Fiecare va trece printr-un set de analize, iar cei cu probleme grave vor primi ajutor de specialitate.

După ce au suferit ani buni de dureri de spate, cei care au ajuns pe mâinile medicilor se simt acum mai bine.

"Noutatea constă în faptul că este capabil să scaneze o zonă dureroasă, identificată de pacient, şi să măsoare peste o mie de puncte, măsoară impedanţa, şi în funcţie de nivelul ei îşi autoselectează zece puncte", a afirmat dr. Cristina Gorgan, medic primar neurologie.

O şedinţă de terapie durează circa 30 de minute, iar un tratament complet înseamnă şase şedinţe. Bătrânii nu vor plăti, însă, nimic.

"Până la sfârşitul anului acesta, vreau ca toţi pacienţii de acolo să fie pacienţii clinicii Exmedica. Cei care se pot deplasa, îi luăm cu maşina clinicii, îi aducem aici, le facem investigaţii", a spus managerului clinicii Exmedica, Mirela Sâmpetru.

În plus, toţi pacienţii vor primi din partea clinicii medicamente, vitamine sau pansamente. Aceeaşi clinică a fost şi partenerul Antenei3 în campania de ajutorare de la începutul acestui an, când sute de oameni au rămas sinistraţi din cauza înzăpezirilor. 

×
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close