Antena 3 CNN Actualitate Trecerea ICR de la Preşedinţie la Senat va fi analizată pe 31 iulie

Trecerea ICR de la Preşedinţie la Senat va fi analizată pe 31 iulie

Trecerea ICR de la Preşedinţie la Senat va fi analizată pe 31 iulie
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Iul 2012   •   16:23

Curtea Constituţională amână, pentru 31 iulie, neîntrunindu-se majoritatea necesară, luarea unei decizii în legătură cu sesizarea de neconstituţionalitate a Ordonanţei prin care ICR trece de la Preşedinţie la Senat, scrie Mediafax.
   
Plenul Curţii Constituţionale (CC) a luat în dezbatere, marţi, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor OUG 27/2012 privind unele măsuri în domeniul cultural, excepţie ridicată direct de Avocatul Poporului.
   
"Constatând că, în completul care participă la dezbaterile în fond şi la deliberări, nu se poate lua o decizie cu privire la excepţia de neconstituţionalitate ridicată, neîntrunindu-se majoritatea cerută de dispoziţiile art.51 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, Curtea a hotărât repunerea cauzei pe rol pe data de 31 iulie 2012, cu citarea Avocatului Poporului şi a reprezentantului Ministerului Public", se arată într-un comunicat de presă al CC.
   
Curtea Constituţională trebuia să ia în discuţie în 5 iulie legalitatea OUG 27/2012 prin care Institutul Cultural Român a trecut din subordinea Preşedinţiei în cea a Senatului. Dezbaterea a fost amânată atunci pentru 10 iulie.
   
   
  
   
  

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close