Antena 3 Actualitate Trecerea ICR de la Preşedinţie la Senat va fi analizată pe 31 iulie

Trecerea ICR de la Preşedinţie la Senat va fi analizată pe 31 iulie

de L.D.    |    10 Iul 2012   •   16:23
Trecerea ICR de la Preşedinţie la Senat va fi analizată pe 31 iulie
Sursa foto: Foto: Mediafax

Curtea Constituţională amână, pentru 31 iulie, neîntrunindu-se majoritatea necesară, luarea unei decizii în legătură cu sesizarea de neconstituţionalitate a Ordonanţei prin care ICR trece de la Preşedinţie la Senat, scrie Mediafax.
   
Plenul Curţii Constituţionale (CC) a luat în dezbatere, marţi, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor OUG 27/2012 privind unele măsuri în domeniul cultural, excepţie ridicată direct de Avocatul Poporului.
   
"Constatând că, în completul care participă la dezbaterile în fond şi la deliberări, nu se poate lua o decizie cu privire la excepţia de neconstituţionalitate ridicată, neîntrunindu-se majoritatea cerută de dispoziţiile art.51 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, Curtea a hotărât repunerea cauzei pe rol pe data de 31 iulie 2012, cu citarea Avocatului Poporului şi a reprezentantului Ministerului Public", se arată într-un comunicat de presă al CC.
   
Curtea Constituţională trebuia să ia în discuţie în 5 iulie legalitatea OUG 27/2012 prin care Institutul Cultural Român a trecut din subordinea Preşedinţiei în cea a Senatului. Dezbaterea a fost amânată atunci pentru 10 iulie.
   
   
  
   
  

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close