Trei ani de închisoare cu suspendare pentru fosta directoare a liceului "Bolintineanu" din Capitală, care a luat şpagă la bacalaureat

de D.D.    |    25 Sep 2014   •   18:24
Trei ani de închisoare cu suspendare pentru fosta directoare a liceului "Bolintineanu" din Capitală, care a luat şpagă la bacalaureat Foto: Captura Antena 3
Fosta directoare a liceului Bolintineanu din Capitală, care a luat şpagă la bacalaureat anul trecut, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare şi este obligată să facă 100 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Şi secretara liceului, Elena Dumitru, a fost condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare şi la 60 de zile de muncă.

Directoarea liceului, Costica Vărzaru, era cea care se ocupa de colectarea şpăgii de la elevi. Banii ajungeau la profesori fie direct de la ea, fie erau puşi în pachete de ţigări, serveţele sau în ziar.

Elevii care dădeau şpagă primeau de la profesorii supraveghetori în timpul examenului o foaie cu subiectele rezolvate şi aşa reuşeau să obţină o notă de trecere.

Decizia Tribunalului Bucureşti de condamnare a celor două nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs.


Parteneri
x close