Antena 3 Actualitate Turismul medical ar putea aduce venituri de peste 500 de milioane de euro

Turismul medical ar putea aduce venituri de peste 500 de milioane de euro

06 Iul 2011   •   13:43
Turismul medical ar putea aduce venituri de peste 500 de milioane de euro
Sursa foto: Foto: Intact Images

Dacă spitalele de stat sunt în paragină şi rămân treptat fără medici, clinicile medicale ar putea fi salvarea turismului românesc. Specialiştii cred că în următorii doi ani, turismul medical ar putea aduce venituri de peste o jumătate de miliard de euro, după modelul ţărilor vecine, Turcia şi Ungaria.

Tot mai mulţi străini vin în România pentru un tratament în clinicile particulare de aici. Numărul lor a crescut cu 120% în primele luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010. Cei mai mulţi vin la stomatolog.  Interesul e în creştere şi pentru chirurgia estetică sau tratamentele oftalmologice.

În timp ce străinii vin la noi să se trateze, peste 20.000 de români caută să facă asta în spitalele din străinătate.Medicii susţin că pentru dezvoltarea unui turism medical eficient în România, este nevoie ca Ministerul Sănătăţii să pună la punct, un pachet medical de bază, susţinut prin asigurările medicale.

Specialiştii cred că turismul medical ar putea să ne aducă venituri de peste o jumătate de miliard de euro, în următorii doi an.

×
Subiecte în articol: spitale turism

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close