Antena 3 CNN Actualitate Un turist străin și-a pierdut viața în Bucegi, după ce a fost lovit de un fulger

Un turist străin și-a pierdut viața în Bucegi, după ce a fost lovit de un fulger

Un turist străin, care făcea parte dintr-un grup organizat cu peste 20 de membri, și-a pierdut sâmbătă viața în Bucegi, anunță Salvamont Bușteni.

Un turist străin și-a pierdut viața în Bucegi, după ce a fost lovit de un fulger
Sursa foto: romefo/Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    17 Iul 2022   •   08:18

Bărbatul se afla într-o drumeţie, împreună cu un grup de peste 20 de oameni, pe Creasta Bucșoiului. 

Cu toţii au fost suprinşi de o furtună puternică la lăsarea serii, iar un trăsnet a căzut foarte aproape de grup, însă al doilea l-a lovit în plin pe cetăţeanul străin.

Speriaţi, ceilalți au fugit să se adăpostească şi să cheme ajutoare. O echipă de salvatori a plecat imediat la locul accidentului, însă vizibilitatea redusă i-a împiedicat să mai ajungă la victimă.

Potrivit lui George Cotinghiu, de la Salvamont Buşteni, corpul neînsuflețit al bărbatului va fi extras de pe munte în această dimineaţă.

"L-am găsit pe ieri pe turist, decedat, lovit de trăsnet, căzut 50 de metri. Dacă era în viaţă făceam extracţia de ieri, de aseară. Dar, având în vedere că este decedat şi încă era furtună afară, cu descărcări electrice, am renunţat să îl extragem aseară şi îl extragem în dimineaţa aceasta, în câteva zeci de minute" a anunţat George Cotinghiu de la Salvamont Prahova.

În această dimineață Dispeceratul Național Salvamont anunța că în ultimele 24 de ore s-au primit 22 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

Au fost salvate 23 persoane, dintre acestea 6 fiind predate la ambulanță sau SMURD pentru transport la spital iar 3 persoane au fost predate la elicopterul SMURD pentru transport aerian la spital. S-au mai primit 42 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

×
Subiecte în articol: turist fulger busteni
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close